Premierul britanic a fost mutat de la terapie intensivă în salon

09 Apr 2020 | scris de I.D.
Premierul britanic a fost mutat de la terapie intensivă în salon

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a părăsit secţia de terapie intensivă a spitalului St. Thomas din Londra, ca urmare a unei ameliorări a stării sănătăţii, a anunţat Downing Street.

Johnson, care este infectat cu noul coronavirus, a fost transferat la terapie intensivă luni după-amiază, după ce acesta a prezentat dificultăţi respiratorii ca urmare a îmbolnăvirii. 

Johnson rămâne în spital pentru o atentă supraveghere medicală, a mai precizat Downing Street.

Regatul Unit a înregistrat 881 de decese suplimentare ale unor pacienţi bolnavi de COVID-19, bilanţul total al morţilor ridicându-se la 7.978, a anunţat joi ministrul afacerilor externe, Dominic Raab.

Noul coronavirus a contaminat 65.077 de persoane în Marea Britanie, una dintre ţările cele mai grav afectate din Europa, a declarat Raab în cadrul unei conferinţe de presă, cerându-le cu insistenţă încă o dată britanicilor să respecte izolarea.

Marea Britanie intră în ceea ce oamenii de ştiinţă spun că va fi faza cea mai letală a epidemiei, fiind aşteptată o creştere în continuare a numărului de decese în timpul weekendului de Paşte.

Joi se va reuni comitetul guvernamental de criză (COBR) pentru a lua în discuţie o revizuire a măsurilor restrictive.

Adjunctul desemnat al lui Boris Johnson, ministrul de Externe Dominic Raab, va prezida reuniunea, la care nu se va lua însă o decizie finală.

Alte stiri din Externe

Ultima oră