Viktor Orban, după alegerile din România: 2017 va fi anul eliminării rețelelor Soros din Europa

15 Dec 2016 | scris de Istvan Deak
Viktor Orban, după alegerile din România: 2017 va fi anul eliminării rețelelor Soros din Europa
 
“Nu va fi anul lui, ci va fi un an despre el, ceea ce nu e același lucru. Care poate fi răspunsul logic la situația de față? Fiecare țară va încerca să scape de Soros. Acest lucru se resimte încă de pe acum în Europa. Au descoperit de unde veneau banii, ce conexiuni cu serviciile secrete există, dar și ce interese reprezintă diverse ONG-uri. Anul viitor va fi despre eliminarea lui Soros și a rețelelor sale”, a declarat Orban, într-un interviu acordat 888.hu.
 
În acest sens, premierul ungar este convins că statele europene se pot baza pe sprijinul președintelui Donald Trump, dușman declarat al lui George Soros. După primele discuții telefonice, Orban este convins că Trump va fi un aliat al Ungariei.
 
“Am vorbit cu un american adevărat. Trump nu este un politician complicat. Am fost pe aceeași lungime de undă. Mai rar așa ceva în politică, mai ales cu președintele unei mari puteri. O țară se poate schimba doar cu oameni care nu simt necesitatea de conformare, care vorbesc direct, spun ce gândesc și fac ceea ce spun. Echipa lui Trump nu are nevoie de un curs de instruire. Sunt figuri self-made, oameni de succes care nu își încep mandatul cu: ”și eu il cunosc pe cutare”... în schimb încep cu: ”și eu am făcut…!” Se termină era social-liberalilor. A venit vremea politicii faine și cu caracter”, a adăugat Orban.
 
Faptul că Trump se confruntă cu aceleași acuzații grave, ca și Administrația de la Budapesta, nu pare să îl frământe pe premierul ungar. “A existat un status quo, instituit la finalul anilor 80, pe care toată lumea îl considera de neînlocuit. Se baza pe faptul că democrația poate să fie doar liberală, Rusia este doar un dușman, organizațiile internaționale au mereu dreptate în relația lor cu diferite natiuni, piața liberă are mereu dreptate în raport cu statul, în timp ce politicienii și oamenii trebuie să asculte de ideologii. Această construcție este pe cale să se dărâme. Cine a marșat pe această construcție, îl consideră pe Trump un pericol, la fel ca și pe noi, doar că SUA fiind mai mare, Trump este un perceput ca un pericol mai mare.
 
În general, am fost într-o prietenie bună cu poporul american, am colaborat bine cu actorii economiei americane, însă unii politicieni americani ne-au tratat cu dușmănie. Nu doar pe noi, ci întreaga Europă Centrală. Ne-au dat o unghie și se așteptau de la noi să acceptăm toate condițiile lor. Au pornit de la premisa că există două feluri de lideri în Europa Centrală: corupt sau omul lui Putin, sau ambele în același timp, iar misiunea lor este eliminarea acestor lideri. Au pus complet între paranteze normele comportamentale privind suveranitatea și au ales implicarea directă. S-a încercat răspândirea liderilor de tip yes-man, adică venim, le prezentăm condițiile și aici o să avem lideri care vor răspunde doar: yes, sir. 
 
Asta e partea personală a comportamentului dușmănos, dar există și o ideologie numită de ei soft-power. Nu e doar teorie, ci un plan de acțiune. ONG-uri, fundații, organizații civile, media, toate sunt folosite în interese personale. Acesta a fost obiectivul, iar asta au încercat să realizeze prin intermediul lui George Soros. Uitați-vă la recent încheiatele alegeri din România. Cu mici excepții nu a existat un ton antimaghiar. Explicația constă în faptul că și-au dat seama că nu maghiarii reprezintă pericolul principal, ci George Soros. Câștigătorii alegerilor au făcut campanie împotriva regimului Soros, au subliniat că adevăratul dușman nu în reprezintă partidele minoritare, ci ONG-uri și fundații finanțate de Soros”, a mai spus Orban.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră