Un avion cu 100 de persoane la bord s-a prăbuşit în Mexic

01 Aug 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Un avion cu 100 de persoane la bord s-a prăbuşit în Mexic Galerie foto (3)

Un avion al companiei aeriene Aeromexico s-a prăbuşit în Mexic, la scurt timp de la decolarea din Ciudad de Mexico, anunţă presa locală. Pe Twitter au circulat imediat două imagini cu o coloană de fum negru care poate fi văzută în apropierea aeroportului. La bordul aparatului se aflau 101 de persoane, 97 de pasageri şi 4 membri ai echipajului, potrivit presei locale.

Într-o primă fază, compania aeriană a transmis mesaj utilizatorului care a postat imaginile, întrebând dacă le poate utiliza pentru a afla mai multe informaţii şi a postat un mesaj în care afirmă că verifică informaţii despre o posibilă prăbuşire de avion.

UPDATE

Compania Aeromexico a confirmat, la scurt timp, incidentul, afirmând că este vorba despre un Embraer 190, a cărui capacitate este de 100 de pasageri, şi care s-a prăbuşit după decolare. Este vorba despre zborul #AM2431, pe ruta Durango-Ciudad de Mexico, a precizat compania pe contul său de Twitter.

UPDATE

Guvernatorul statului mexican Durango, Jose Rosas Aispuro, a confirmat informaţia privind prăbuşirea. Potrivit declaraţiilor acestuia, nu ar fi decedaţi în urma prăbuşirii, doar răniţi. Anterior, presa locală anunţase moartea a 80 de persoane.

UPDATE

Potrivit echipelor de intervenţie, la spitalele din regiune sunt transportaţi supravieţuitori.

Preşedintele mexican, Enrique Pena Nieto, a ordonat instituţiilor federale să se alăture eforturilor de gestionare a incidentului.

UPDATE

Un purtător de cuvânt al agenţiei mexicane de protecţie civilă a afirmat că avionul a aterizat de urgenţă la circa 10 km de aeroportul de unde decolase şi că sunt cel puţin 85 de răniţi, dar niciunul nu a suferit arsuri şi nimeni nu a murit; incendiul declanşat în avion a fost stins. Un reporter al reţelei Milenio relatase că există în mod cert supravieţuitori care au mers pe jos până la o şosea pentru a cere ajutor, iar purtătorul de cuvânt Alejandro Cardoza a confirmat că unii au părăsit epava prin forţe proprii.

Operatorul aerportului, Grupo Aeroportuario Centro Norte, a pus accidentul pe seama condiţiilor meteorologice nefavorabile. Producătorul Embraer nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta evenimentul.

 

 

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră