Twitter trece la curăţenia de vară: 70 de milioane de conturi suspendate

10 Iul 2018
Twitter trece la curăţenia de vară: 70 de milioane de conturi suspendate

Twitter a suspendat în două luni peste 70 de milioane de conturi suspectate că propagă informaţii false, în cadrul luptei sale împotriva activităţilor rău intenţionate, scrie Washington Post.

Conform cotidianului american, care citează date confirmate de Twitter, nivelul suspendărilor este în medie de peste un milion pe zi şi a cunoscut un punct culminant la mijlocul lunii mai, când peste 13 milioane de conturi suspecte au fost suspendate doar într-o săptămână. Tendinţa rămâne aceeaşi în iulie, a precizat Washington Post.

Principalele reţele de socializare, în frunte cu Facebook şi Twitter, au introdus reguli mai stricte pentru publicitatea politică, după criticile puternice privind 'laxismul' în faţa proliferării de informaţii false în timpul campaniei electorale din SUA din 2016. În numeroase cazuri, mesajele erau postate de conturi automate sau de conturi din Rusia.

În mai, Twitter a anunţat introducerea unor noi reguli pentru cei care vor anunţuri politice: ei vor trebui să furnizeze documente autentificate prin care să poată atesta că se află într-adevăr în SUA. În contextul în care în noiembrie vor avea loc alegeri la jumătate de mandat pentru Congres, candidaţii vor trebui la rândul lor clar identificaţi ca atare pe contul lor.

"Twitter se debarasează de conturi false cu o viteză record", a scris sâmbătă preşedintele american Donald Trump pe această reţea de socializare pe care o foloseşte zilnic, întrebându-se dacă cele ale New York Times şi Washington Post, două ziare pe care le atacă permanent pentru relatările lor politice, nu se numără printre conturile şterse

Alte stiri din It

Ultima oră