Un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de la Moscova

11 Feb 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de la Moscova

Un avion de linie An-148, cu 71 de persoane la bord, printre care se aflau şi trei copii, s-a prăbuşit duminică la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova. Zborul făcea legătura între Moscova şi oraşul rus Orsk. Aparatul aparţinea companiei ruse Saratov.

 

 

Iniţial, presa rusă scrisese că avionul a dispărut de pe ecranele radarelor şi că serviciile de urgenţă verifică informaţiile privind soarta sa.

Potrivit unei surse citate de Sputnik France, în regiunea Moscovei ar fi fost reperate rămăşiţe ale aparatului, iar serviciile de intervenţie au fost trimise la faţa locului. Avionul Antonov An-148, un bireactor, avea 65 de pasageri şi 6 membri ai echipajului la bord.

Ministrul rus al Transporturilor este aşteptat în zona în care s-a prăbuşit avionul.

A fost deschisă o anchetă pentru încălcarea regulilor de securitate în timpul zborului. Aparatul de zbor ar fi avut o vechime de 7 ani.

Două elicoptere Mi-8, cu echipe de salvatori la bord, au decolat în direcţia presupusului loc al prăbuşirii avionului, scrie Sputnik France.

UPDATE

Agenţia rusă pentru Transporturi Aeriene Rosaviatsia şi Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă au confirmat prăbuşirea. Contactul cu echipajul a fost pierdut la câteva minute după decolarea aparatului de zbor de pe aeroportul Domodedovo.

Anul 2017 a fost unul dintre rarii ani fără incidente aviatice majore.

UPDATE

Primele imagini cu presupuse părţi din avionul prăbuşit circulă deja pe Internet, scrie Sputnik France, care şi postează o înregistrare video preluată de la Youtube.

 

UPDATE

Preşedintele rus, Vladimi Putin, a ordonat crearea unei comisii speciale însărcinate cu anchetarea catastrofei aeriene, scrie sursa citată.

Putin şi primarul Moscovei, Serghei Sobianin, au prezentat condoleanţe familiilor victimelor accidentului aviatic.
 

UPDATE

Centrul meteorologic Fobos a afirmat, pentru Sputnik, că în regiunea Moscovei condiţiile meteorologice erau favorabile zborului şi nu se poate ca acestea să fi fost la originea tragediei. Vizibilitatea la decolare era de 2 km.

UPDATE

Autorităţile regiunii Orenburg, spre care se îndrepta avionul, intenţionează să declare o zi de doliu, luni, 12 februarie. Potrivit primelor informaţii de la faţa locului, niciuna dintre cele 71 de persoane aflate la bord nu a supravieţuit.

UPDATE

O reprezentantă a Comitetului de anchetă al Federaţiei Ruse a declarat că pentru moment s-a stabilit că nicio informaţie privind o posibilă defecţiune tehnică a aparatului An-148 nu a fost comunicată de echipajul avionului înaintea prăbuşirii.

Specialiştii au descoperit o cutie neagră în locul în care s-a prăbuşit avionul, a anunţat şeful direcţiei generale a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă care se ocupă cu regiunile din jurul Moscovei.

 

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră