Studenții străini din SUA, obligați să plece din țară în cazul mutării cursurilor online

07 Iul 2020 | scris de A.V.
Studenții străini din SUA, obligați să plece din țară în cazul mutării cursurilor online

Statele Unite nu vor permite studenților străini să rămână în țară pentru semestrul de toamnă, dacă toate cursurile lor vor avea loc online. Hotărârea americanilor a surprins și panicat studenții, scrie Seerat Chabba pentru Deutsche Welle, preluată de g4media.ro.

Agenția Americană pentru Imigrare și Executare Vamală (ICE) a făcut acest anunț luni, în contextul în care Statele Unite se luptă să facă față pandemiei de coronavirus. „Studenții non-imigranți F-1 și M-1 care învață la instituții ce operează în totalitate online, nu vor putea urma toate cursurile online și să rămână în Statele Unite”, se arată în declarația ICE.

Potrivit instituției citate, vizele F-1 sunt eliberate studenților care urmează cursuri academice, în timp ce vizele M-1 sunt pentru cei interesați de „cursuri profesionale” concomitent cu studiul în SUA.

Ce se știe  

Fapt este că studenții străini care se află în prezent în SUA pentru cursuri ce au fost mutate online pentru semestrul următor vor trebui să ia unele măsuri dacă doresc să rămână în țară, de pildă transferul la universități ce oferă cursuri cu predare personală, acceptarea unei sarcini reduse de curs sau solicitarea concediului medical. Nerespectarea acestor lucruri poate duce la expulzare.

Restricțiile sunt aplicabile universităților și cursurilor care inițial ofereau predare obișnuită, dar s-au mutat în spațiul online din cauza crizei coronavirus. Studenții străini pot alege un singur curs, dispunând de trei ore de credit pentru aceste programe online.

Cu toate acestea, studenților înscriși la un program hibrid, care oferă un amestec de cursuri, atât online cât și cu predare personală la fața locului, li se va permite să participe la mai multe cursuri online. Pentru a avea acest drept, universitatea trebuie să informeze ICE că respectivul curs nu este oferit exclusiv online.

Nu se vor elibera vize noi studenților care participă la programe care au fost mutate online pentru semestrul următor. Acestor persoane nu li se va permite intrarea în țară. Deocamdată nu este limpede câți studenți vor fi afectați de această directivă.

Panică în rândul studenților

„Pur și simplu nu avem răspunsurile de care avem nevoie”, a declarat Sudhanshu Kaushik, fondatorul Asociației Nord-Americane a Studenților Indieni (NAAIS), o organizație non-profit care se adresează studenților indieni din SUA și Canada. „Oamenii nu se panichează doar din cauza directivei, ci din pricina faptului că este foarte neclară. Ei încă nu știu în ce fel îi va afecta această decizie”, spune el.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră