IRONIE A VIEȚII. Un protestatar afro-american, rănit de o statuie dărâmată de manifestanți căzută peste el (VIDEO)

14 Iun 2020 | scris de A.V.
IRONIE A VIEȚII. Un protestatar afro-american, rănit de o statuie dărâmată de manifestanți căzută peste el (VIDEO) Galerie foto (2)

Decizia participanților la un protest la adresa rasismului de a dărâma o statuie a uneia dintre personalitățile statelor confederate ale Americii s-a transformat în dramă, la Portsmouth. Greua operă de artă urbană a căzut peste unul dintre protestatari, provocându-i un grav traumatism cranian, potrivit presei locale.

”Trăgeau de o coardă și se opinteau cu picioarele (statuii - n.r) de ceva timp, încercând să dărâme monumentul. În fața statuii era un bărbat, iar în momentul în care aceasta a cedat, l-a lovit direct în cap. Am văzut omul la pământ, iar capul lovit grav. A pierdut mult sânge”, a povestit un corespondent al Wavy-TV, post local afiliat NBC.

Înregistrarea video care a surprins momentul incidentului a fost postată pe Facebook. Potrivit martorilor oculari, Christopher Green era pe cale de a îndepărta oamenii din jurul statuii, când aceasta a căzut peste el.

Potrivit 13NewsNow din Norfolk, soția victimei a declarat că soțul ei a făcut două stopuri cardiace în ambulanța care îl ducea la spital și că este în comă indusă.

Ca urmare a incidentului, site-ul GoFundMe a organizat o colectă pentru a ajuta familia lui Christopher Green. Până acum s-au strâns 43.500 de dolari.

 

De notat că protestul se desfășura pe fondul muzicii de jazz și cu dans și antren.

Alte stiri din Externe

Ultima oră