Germania propune un “test de inteligență” pentru prostituate

11 Iun 2015
Germania propune un “test de inteligență” pentru prostituate

Isterie în Germania în rândul practicantelor celei mai vechi meserii din lume. “Prostituatele vor fi obligate să susțină un test pentru idioți”, acuză organizația pentru drepturile sociale și politice ale prostituatelor “Dona Carmen” din Frankfurt. Dacă nu vor trece testul li se poate refuza ”pașaportul de prostituată” de care au nevoie pentru a lucra legal în Germania. Mai mult, testul va fi obligatoriu în 2016 când se va adopta noul amendament la legea prostituției.

Legea nu este o noutate și copiază modelul elvețian. “Testul de acolo cuprinde întrebări precum: știe familia voastră despre locul de muncă? Care este numărul de telefon al părinților? Dacă femeile refuzau să raspundă sau să ofere date corecte nu li se dădea dreptul de muncă”, acuză Juanita Rosina Henning, pentru Tageszeitung.

Noul amendament la legea prostituției a fost negociat luni în șir în coaliția de guvernare CDU/CSU și SPD. Un compromis este și obligativitatea prostituatelor de a se prezenta o dată pe an la o consiliere medicală.

„Abia după această consultație forțată, prostituatele se pot înregistra la poliție sau la autoritatea abilitată. Este inadmisibil ca prostituatele să fie considerate ca fiind reduse mintal“, consideră reprezentanta Dona Carmen.

Legea obligă clienții să facă sex doar cu prezervativ și interzice flatrate-sex-ul, conceptul care prevede că pentru o sumă fixă de bani, clientul poate intreține relații sexuale într-un bordel cu câte femei dorește.

Prostituatele sub 21 de ani sunt obligate să meargă la control medical de două ori pe an. “Legea permite razii neanunțate în bordeluri și locuințe private. Cum poți să verifici altfel dacă un client folosește prezervativ sau nu?”, se întreabă cei de la Dona Carmen.

Sâmbătă va avea loc un amplu miting de protest al prostituatelor și callboys-ilor în Frankfurt, împotriva legii denumite “legea protecției prostituatelor”. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră