Prințul William a recunoscut că experiența parentală i-a redeschis rănile provocate de decesul propriei mame

24 Mai 2020 | scris de A.A.
Prințul William a recunoscut că experiența parentală i-a redeschis rănile provocate de decesul propriei mame

Prințul William a relatat publicului larg că experiența de a deveni părinte i-a redeschis răni vechi generate de decesul mamei sale pe care a pierdut-o la vârsta de cinsprezece ani, precizează BBC.

Ducele de Cambridge, care are trei copii împreuna cu soția sa, Catherine, a recunoscut că o dată cu nașterea copiilor săi au reapărut la suprafață mai multe traume legate de evenimentele tragice din copilăria sa.

Mama sa, Diana, Prințesa de Wales, a decedat în urma unui accident rutier în Paris în anul 1997.

William s-a bazat foarte mult pe sprijinul soției sale care a reușit să-l ghideze pentru a-și depăși traumele copilăriei.

Această relatare a fost făcută în cadrul unui interviu acordat fostului fotbalist Marvin Sordell într-o emisiune dedicată sănătății mintale a bărbaților.

Fostul atacant al echipei Bolton Wanderers a povestit propria experiență legată de viața de familie și a recunoscut că ”nașterea copiilor mei a fost cel mai greu lucru din lume cu care a trebuit să mă confrunt”, el însuși crescând fără o figură paternă în viața sa.

Ducele i-a dat dreptate: ”Nașterea propriilor copii este cea mai mare provocare din viața noastră. Sunt complet de acord cu tine. Cred că experiențele noastre traumatizant, abandonul tatălui tău și decesul mamei mele, ne vor urmări toată viața, iar momentele grele trăite vor apărea la suprafață în mai multe etape ale vieții noastre. Și cel mai greu moment este atunci când descoperi că nu este nimeni în jurul tău să te ajute în vreun fel”.

Prințul William a povestit că emoțiile reapar atunci când nu te aștepți, chiar dacă trăiești cu impresia că ai depășit etapa traumatizantă din copilărie.

Discutând despre nașterea copiilor, membrul Casei Regale a recunoscut că ”a fost cel mai minunat eveniment din viața mea, dar și cel mai înfricoșător”.

Prinții William și Harry au povestit în repetate rânduri cât de devastați au fost de moartea prematură a mamei lor și cât de importantă este sănătatea psihică.

Alte stiri din Externe

Ultima oră