Meghan, Harry şi trei miliarde de martori (LIVE VIDEO)

19 Mai 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Meghan, Harry şi trei miliarde de martori (LIVE VIDEO) Galerie foto (3)

Prinţul Harry al Marii Britanii şi fosta actriţă americană Meghan Markle se căsătoresc sâmbătă, la Windsor. Televiziunea Română prezintă sâmbătă a două sute nouăzeci și doua ediție a emisiunii "Ora Regelui". TVR1, ora 14. Este o ediție specială cu ocazia căsătoriei ASR Principelui Harry cu Meghan Markle.

UPDATE

Meghan Markle a sosit la capela St. George în rochie simplă, cu mânecă şi un voal alb lung purtat de doi băieţi îmbrăcaţi în negru, pentru căsătoria cu prinţul Harry. Ea a păşit spre altar la braţul prinţului Charles.

Britanica Clare Waight Keller este creatoarea rochiei miresei. Waight Keller a devenit anul trecut prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy. 

Voalul este prins cu o tiara cu diamante a reginei Mary, care i-a fost oferită lui Meghan Markle de către regina Elisabeta a II-a. Podoaba este englezească şi a fost realizată în 1932, alături de o broşă din 1893, potrivit Kensington Palace. 

UPDATE

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, îmbrăcată într-un costum verde de culoarea mentei, a sosit la capelă împreună cu prinţul Philip. 

Printre invitaţii care asistă la ceremonia de la Capela St. George a Castelului Windsor se numără Elton John, James Blunt, Oprah Winfrey, Serena Williams, Amal şi George Clooney, Victoria şi David Beckham.

UPDATE

Potrivit Kensington Palace, verigheta lui Meghan Markle a fost modelată după o piesă din aur galez, cadou de la majestatea sa, regina Elisabeta a II-a. Inelul prinţului Harry va fi din platină cu o textură finisată. 

Palatul Kensington a anunţat că regina Elisabeta a II-a le va conferi prinţului Harry şi logodnicei sale Meghan Markle titlul de duce şi ducesă de Sussex, aşa cum se zvonea. 

 

Nunta regală, cum este denumită pe întreg mapamondul, despre care viitorii miri au spus că nu va fi una foarte solemnă, ci distractivă şi centrată pe sărbătorirea împreună cu oamenii, va începe la ora României 14.00.

Interes pe mapamond
Prinţii George şi Charlotte vor face parte din alaiul miresei care va fi condusă la altar de prinţul Charles. Bugetul acestei sărbători este estimat la peste 15 milioane de lire sterline.

LIVE VIDEO

 

Două miliarde de telespectatori din întreaga lume au urmărit, la 29 aprilie 2011, căsătoria dintre Kate Middleton şi Prinţul William. Câţi "martori" vor participa în această sâmbătă la căsătoria dintre actriţa americană şi prinţul britanic, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul britanic?
Presa din Marea Britanie, care se pregăteşte cu detalii încă de acum câteva luni, se bazează pe trei miliarde de curioşi, pe toate suporturile tehnice posibile. Căci aşa se traduce o emoţie suscitată de o uniune regală. Printr-o fervoare planetară de la care România nu va face nici ea excepţie.

Ceremonia
Ceremonia religioasă va avea loc, sâmbătă, la Capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor, unde prinţul Harry a fost botezat. Se spune că aceasta a devenit un loc „foarte special” în relaţia celor doi, scrie The Telegraph.

Ea va fi condusă de Protopopul de Windsor, David Conner, iar arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va oficia ceremonia jurămintelor.
Prinţul Harry urmează să decidă dacă va purta verighetă. Fratele lui, William, a ales să nu poarte un astfel de inel.

Dacă departamentul administrativ al Palatului Buckingham este responsabil cu organizarea nunţilor regale, de data aceasta Harry şi Markle sunt cei care se ocupă de ceremonie. Totuşi, ei sunt consiliaţi de secretarul privat al prinţului, Edward Lane Fox. Biroul administrativ este însărcinat cu aspectele ceremoniale ale zilei.

Ceremonia religioasă, muzica, florile, decoraţiunile şi recepţiile vor fi plătite de familia regală.

Şase sute de invitaţii au fost trimise, 200 dintre acestea - către prieteni apropiaţi ai celor doi -, pentru petrecerea de la Frogmore House din Windsor.

Dacă nunta prinţului William şi festivităţile din 2011 au costat în jur de 30 de milioane de lire sterline, de data aceasta site-ul Bride Book estimează că acesta va avea un buget de circa 15 de milioane de lire sterline, care include şi câteva milioane alocate securităţii din zonă.

Rolul Prinţului Charles
Mama lui Meghan Markle, Doria Radlan, va fi prezentă la ceremonie, însă tatăl ei, Thomas Markle, nu va putea ajunge, din motive de sănătate.

Astfel, Meghan Markle va fi condusă la altar de prinţul Charles.

„Prinţul de Wales este încântat să o primească pe domnişoara Markle în familia regală în acest mod”, s-a arătat în mesajul transmis de Palatul Kensington.

Invitaţi
Între cei invitaţi, pe lângă familia regală britanică şi membri ai familiei americancei, s-ar putea număra Serena Williams şi actorii Sarah Rafferty, Patrick J Adams şi Wendell Pierce, alături de care Markle a jucat în serialul „Suits”.

Invitaţiile au fost produse de Barnard & Westwood, care colaborează cu casa regală din 1985.

Ducele de Cambridge va fi cavalerul de onoare al lui Harry, lipsind astfel de la finala Cupei Angliei. Prinţul George şi prinţesa Charlotte, primii doi copii ai lui William, vor face parte din alaiul miresei, care nu s-a putut hotărî pe care dintre prietenele ei să o aleagă drept domnişoară de onoare.

Astfel, va fi însoţită de mai mulţi copii.

Regimentele din care a făcut parte prinţul Harry în Afganistan vor avea, de asemenea, un „rol special” în cadrul ceremoniei. Membri ai acestora vor încadra treptele capelei şi străzile din jurul castelului.

Peste 2.600 de persoane - între care copii şi reprezentanţi ai mai multor organizaţii de caritate - au fost invitaţi să salute cuplul înainte şi după ceremonie.

Tortul
Tortul de la nunta prinţului Harry cu Meghan Markle va fi creat de un cofetar din California şi va avea „aromele intense ale primăverii”, cu un amestec de lămâie şi flori de soc. Acesta va fi acoperit cu cremă de unt şi decorat cu flori proaspete.

Maestrul cofetar Claire Ptak, originară din California, care conduce o cofetărie din Londra, Violet Bakery, este cea care a creat tortul. 

Se pare că va fi pentru prima dată când un cuplu regal nu va urma tradiţia de a servi un tort cu fructe oaspeţilor de la nuntă.

Cadoul Casei Regale a României
Membrii Familiei Regale a României nu au primit o invitație la nunta regală a prințului Harry cu Meghan Markle, dar le-au trimis mirilor un cadou.

Chiar dacă nu vor participa la recepția ce va avea loc la Castelul Windsor, Majestata Sa Margareta şi Principele Radu au ales un cadou de ispirație românească pentru prințul Harry și logodnica sa. Aceștia au cumpărat bijuterii din aur alb, de 14 k, marca Malvenski (n.r. furnizor al Casei Regale), în valoare de 8.000 de lei. Multe dintre bijuteriile Malvinei Cervenschi sunt inspirate din operele lui Constantin Brâncuşi, ca şi bijuteriile dăruite la nunta regală, precizează TVR.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră