Plajele din Florida luate cu asalt de locuitori după ridicarea restricțiilor de circulație

18 Apr 2020 | scris de A.A.
Plajele din Florida luate cu asalt de locuitori după ridicarea restricțiilor de circulație

Un număr foarte mare de americani s-au dus la plajă în localitatea Jacksonville din statul Florida după ce guvernatorul a ridicat restricțiile de izolare în urma înregistrării unui număr extrem de redus de noi îmbolnăviri de COVID, relatează Fox News.

Încă de la ora 5 dimineața locuitorii au aplaudat ridicarea barierelor de pe plajele Atlantic, Jacksonville și Nepune atunci când a intrat în vigoare măsura de relaxare.

Plajele sunt deschise strict în anumite intervale orare de la 6 la 11 și de la 17.00 la 20.00, iar adunările de mai mult de 10 persoane sunt interzise.

Primarul Lenny Curry s-a adresat tuturor locuitorilor transmițând mesaje de încurajare și de o revenire la normalitate, dar i-a și rugat să respecte în continuare măsurile impuse. ”Viața își va intra pe făgașul normal, dar trebuie să avem răbdare”

Florida a fost unul dintre cele mai afectat stat din SUA cu 24.753 cazuri confirmate și 729 decese, iar numărul de noi îmbolnăviri depășește 1.200 de oameni pe zi.

Potrivit ultimelor estimări numărul deceselor în urma infectărilor cu coronavirus a fost redus de la 4.748 la 1.363. La nivelul Statelor Unite se estimează ca numărul deceselor să ajungă până la 60.308 până pe 4 august 2020.

Guvernatorul statului Florida a lăsat la latitudinea primarilor să decidă ce activități pot reveni la normal și dacă este prudent redeschiderea parcurilor și a plajelor.

Primarul Jacksonville a atras atenția că această libertate de a folosi plajele poate fi luată oricând. Totul depinde de cei care merg pe plajă în zilele acestea, dacă ei sunt la fel de prudenți, dacă respectă măsurile transmise.

Cei care s-au dus la plajă au subliniat că se vor limita la activități fizice individuale, vor păstra distanța fizică impusă și vor face eforturi în a se adapta noii realități, noii vieți din vremea pandemiei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră