Fostul director MI6, Serviciul Secret de Informații al Marei Britanii, a dezvăluit minciunile venite din China

15 Apr 2020 | scris de A.A.
Fostul director MI6, Serviciul Secret de Informații al Marei Britanii, a dezvăluit minciunile venite din China

China a ascuns informații cruciale despre noul coronavirus la începutul a ceea ce avea să devină o pandemie. Autoritățile chineze nu au furnizat date concrete atunci când s-au lovit de virus, restul țărilor au pierdut o perioadă importantă pentru a se proteja împotriva pericolului iminent, a declarat șeful celebrului serviciu de spionaj din Marea Britanie, cunoscut sub numele de MI6, potrivit Reuters.

Președintele  american Donald Trump a suspendat pentru o perioadă nedeterminată finanțarea din partea SUA a Organizației Mondiale a Sănătății, acuzând-o că nu a luat măsurile necesare pentru a proteja țările de pandemie și chiar a insinuat că ar fi luat parte alături de China la dezinformarea autorităților.

John Sawers, director al agenției MI6 în perioada 2009-2014, a declarat că Statele Unite ar trebui să aleagă să îi tragă la răspundere pe cei care au mințit, adică autoritățile chineze, și nu OMS.

”Americanii și-au exprimat concret furia față de situația actuală, fiind puși în fața unei situații cu totul excepționale, fiind incapabili momentan să-și proteje deplin cetățenii. Această furie trebuie răsfrângă asupra autorităților din China care au ales să ascundă gravitatea situației încă din decembrie și începutul lui ianuarie” , a precizat Sawers conform Reuters.

Alte stiri din Externe

Ultima oră