Pentru prima dată în aproape 5 luni, China nu a mai raportat niciun nou caz confirmat cu coronavirus

23 Mai 2020 | scris de A.A.
Pentru prima dată în aproape 5 luni, China nu a mai raportat niciun nou caz confirmat cu coronavirus

China nu a raportat sâmbătă niciun caz nou de contaminare cu coronavirusul, pentru prima dată de când ţara a început să publice date despre pandemie, în ianuarie, conform The Guardian.

Institutul Național de Sănătate Publică din Beijing a declarat sâmbătă că s-au înregistrat doar două cazuri suspecte în China: unul în Shanghai și unul în zona de nord-est a provinciei Jilian. Cazurile asimptomatice au scăzut de la 35 în ziua precedentă, la doar 28 sâmbătă.

De la declanșarea pandemiei, China a raportat 82.971 de cazuri pozitive și doar 4.634 de decese. La nivel global coronavirusul a făcut peste 338.000 de decese și a dus la infectarea a peste 5,2 milioane de oameni.

Boala şi-a făcut apariţia la sfârşitul lui 2019 în oraşul Wuhan (centru), dar contagiunea a fost practic oprită în ţară, ultimul bilanţ anunţând circa 83.000 de cazuri de contaminare, dintre care 4.634 mortale.

De atunci, pandemia s-a răspândit pe întreg globul, contaminând peste 5 milioane de persoane, dintre care mai mult de 335.000 mortal.

"Am obţinut o reuşită strategică majoră în răspunsul nostru la COVID-19", a declarat vineri prim-ministrul chinez Li Keqiang în deschiderea sesiunea plenare a parlamentului de la Beijing, Adunarea Naţională Populară. În faţa a circa 3.000 de deputaţi putând măşti, premierul a subliniat "sarcina imensă" rămasă de îndeplinit în faţa consecinţelor economice ale pandemiei.

Administraţia Trump acuză autorităţile chineze că au întârziat în declanşarea alertei mondiale cu privire la pandemie şi că au disimulat amploarea acesteia.

Beijingul a dezminţit cu vehemenţă acuzaţiile de disimulare, subliniind că a împărtăşit la timp informaţiile sale despre pandemie cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi celelalte ţări.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră