Momentul ASASINĂRII liderului nord-coreean pe aeroportul din Kuala Lumpur, VIRAL pe Internet

20 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Momentul ASASINĂRII liderului nord-coreean pe aeroportul din Kuala Lumpur, VIRAL pe Internet

Momentul în care fratele vitreg al dictatorului Kim Jong-un, Kim Jong-nam, a fost atacat, a fost surprins de camerele de supraveghere de pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur, informează CNN și 7sur7.be, care difuzează înregistrarea camerelor video, care a devenit virală pe Internet.

Înregistrarea, difuzată mai întâi la o televiziune japoneză, îl arată pe Kim Jong-nam, în momentul în care a fost atacat pe Aeroprtul Internațional din Kuala Lumpur, de către o femeie, care ar fi atins de faţa lui un material textil îmbibat cu o otravă cu acţiune rapidă. Înregistrarea video face acum ocolul Internetului, devenind virală.

 

După acest atac, Kim Jong Nam s-a prăbușit, astfel că a necesitat transferul la un spital. În drum spre spital, fratele liderului de la Phenian a murit. 

"Coreea de Nord a adresat o cerere pentru restituirea corpului, dar înainte de a-l preda avem nevoie să identificăm corpul", a declarat un responsabil al poliției malaeziene, Abdul Samah Mat.

"Până în prezent, niciun membru al familiei sau apropiat nu a venit să identifice ori să reclame corpul. Avem nevoie de mostre ADN de la un membru al familiei pentru a stabili profilul persoanei decedate", a adăugat acesta.

Fratele vitreg al președintelui nord-coreean Kim Jong-Un considera că în țara sa e nevoie de reforme și avea curajul de a-și exprima opiniile, a declarat vineri un jurnalist japonez care a scris o carte pe această temă.

Kim Jong-Nam spunea că nu l-a întâlnit niciodată pe fratele său vitreg mai mare, Kim Jong-Un, care i-a succedat la putere tatălui lor, Kim Jong-Il.

În pofida imaginii sale de playboy și de amator de jocuri de noroc, Kim i s-a părut lui Gomi 'un intelectual cu simțul umorului' care spunea că îi place 'să consume alcool și să cânte laolaltă cu oamenii obișnuiți, japonezi și sud-coreeni' și care spera că într-o bună zi 'toate zidurile ce divizează lumea se vor prăbuși'.

În total, cinci suspecți se află în detenție, fiind bănuiți de implicare în asasinat. Este vorba despre un nord-coreean, trei femei originare din Indonezia și Vietnam și de un malaezian.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră