Coreea de Nord a lansat un Netflix autohton

22 Aug 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Coreea de Nord a lansat un Netflix autohton

Coreea de Nord a lansat un serviciu de televiziune cu plată similar Netflix, care are mulți utilizatori în SUA și Europa, a anunțat televiziunea națională nord-coreeană KCTV, relatează digitaltrends.com și BBC News în ediția electronică,scrie agerpres.ro.

Dispozitivul Manbang permite accesul la acest serviciu prin intermediul serviciilor de intranet, controlate de autoritățile guvernamentale, utilizatorii putând urmări documentare și cinci canale de televiziune.


Serviciul național de radiodifuziune susține că cererea a fost foarte mare pentru acest dispozitiv, deși, potrivit BBC News, majoritatea nord-coreenilor nu beneficiază de facilități pentru a se putea conecta la acest serviciu.


''Dacă un utilizator vrea să vadă, spre exemplu, un film despre animale și trimite cererea pentru echipament, atunci va avea acces la materialul video respectiv ... este vorba de un sistem de comunicații în două etape'', a spus Kim Jong Min, șeful centrului responsabil cu furnizarea tehnologiei și informației. Potrivit NK News, citat de BBC News, utilizatorii au acces și la conținut în limbile engleză și rusă.
În luna mai, expertul în securitate Doug Madory a descoperit o rețea de socializare, similară rețelei Facebook, pe un domeniu de internet nord-coreean. Respectiva rețea nu a funcționat online multă vreme, mai ales după ce utilizatorii au încărcat profile dintre care unul făcea trimitere la liderul nord-coreean Kim Jong-Un.


Nu cred că intenția a fost ca această rețea să poată fi accesată din exteriorul Coreii de Nord, a declarat Doug Madory pentru BBC News

Alte stiri din Externe

Ultima oră