Spitalul Județean din Stalina: posibil focar de infecție în dezvoltare

05 Mai 2020 | scris de A.A.
Spitalul Județean din Stalina: posibil focar de infecție în dezvoltare

16 cadre medicale din Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, de la Secţia cardiologie, vor fi testaţi pentru coronavirus şi vor fi trimişi în autoizolare la domiciliu după ce s-a stabilit că au intrat în contact cu un pacient confirmat marţi cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat al SJU Slatina, remis marţi Agerpres, un bărbat de 57 de ani, confirmat marţi cu coronavirus, a fost internat la Secţia cardiologie a spitalului slătinean în perioada 28-30 aprilie şi a fost externat pe 30 aprilie cu stare ameliorată, fără să prezinte simptome respiratorii. Ulterior, bolnavul a fost internat la o clinică cardiovasculară din Bucureşti, în perioada 2-4 mai, fiind testat pozitiv pentru coronavirus.

"Pacientul, confirmat COVID-19, a fost internat, urmând procedura din cadrul UPU Slatina, în Secţia de cardiologie a SJU Slatina, cu afecţiuni cardiologice, fără afecţiuni respiratorii, în perioada 28 - 30 aprilie 2020. Pacientul a fost externat cu stare ameliorată în data de 30 aprilie 2020, fără să prezinte afecţiuni respiratorii. (...) Cei 16 angajaţi au intrat în contact cu pacientul purtând echipamentul de protecţie standard, conform ordinelor Ministerului Sănătăţii. Pentru a evita orice posibilitate de infectare a personalului SJU Slatina sau a pacienţilor internaţi, celor 16 angajaţi li se vor recolta exudate faringiene şi vor fi trimişi în automonitorizare în următoarea perioadă, conform procedurilor interne ale SJU Slatina", se menţionează în comunicatul unităţii medicale.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, pacientul în cauză, un bărbat de 57 de ani, a fost internat şi la o clinică medicală cardio-vasculară din Bucureşti, în perioada 2-4 mai, pentru investigaţii şi evaluare clinică a stării de sănătate, acolo fiind testat pe 3 mai pentru determinarea infecţiei cu COVID-19.

Rezultatul testului a fost pozitiv pentru infecţia COVID-19 şi marţi, 5 mai, DSP Olt a fost notificată asupra rezultatului şi a început ancheta epidemiologică.

Bărbatul confirmat cu coronavirus a fost transportat a Spitalul Caracal, unde a fost internat pentru supraveghere medicală şi tratament, având o stare generală bună.

În judeţul Olt sunt, potrivit DSP Olt, 47 de cazuri de coronavirus, iar 13 dintre persoanele confirmate au fost declarate vindecate şi au fost externate. O persoană a decedat şi 34 sunt internate în unităţi medicale. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră