Coronavirus în Suceava: 4 cadre medicale confirmate pozitiv s-au ales cu dosare penale după ce au refuzat internarea

05 Mai 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Suceava: 4 cadre medicale confirmate pozitiv s-au ales cu dosare penale după ce au refuzat internarea

Patru cadre medicale care activează în Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava s-au ales cu dosare penale. Și asta pentru că au refuzat să se interneze în spital, deși testele pentru COVID-19 au ieșit pozitive. Potrivit datelor furnizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, toate cele patru cazuri s-au consemnat în cursul lunii aprilie, precizează Monitorul de Suceava.

Primul caz datează din 15 aprilie, când lucrătorii de la Secţia de Poliţie Burdujeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană, angajată în cadrul Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou”Suceava, a refuzat internarea la unitatea spitalicească, deşi a fost depistată pozitiv cu virusul SARS-COV-2 cu ocazia testului efectuat cu două zile mai devreme, pe 13 aprilie. La data aflării rezultatului, persoana respectivă a semnat o declaraţie pe proprie răspundere din care rezulta faptul că se va autoizola la domiciliu.

Două cazuri similare s-au înregistrat și pe data de 24 aprilie, când alți doi angajați si Spitalului Județean Suceava au refuzat internarea deși testele erau pozitive.

Al patrulea caz a fost înregistrat pe 25 aprilie, când un cadru medical depistat pozitiv cu noul coronavirus s-a deplasat din proprie iniţiativă la spital pentru a primi medicaţia specifică tratării simptomelor bolii, dar a refuzat internarea, părăsind spitalul fără acordul colegilor.

Procurorii au anunțat că se efectuează cercetări penale in rem pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră