Institutul Fundeni: 4 cadre medicale depistate pozitiv cu noul coronavirus

29 Apr 2020 | scris de A.A.
Institutul Fundeni: 4 cadre medicale depistate pozitiv cu noul coronavirus

3 asistente și o infirmieră care lucrează în secția de Terapie Intensivă de la Institutul Fundeni, cel mai mare spital din România, sunt infectate cu coronavirus. Toate cele 4 angajate testate pozitiv lucrau pe aceeași tură, precizează reprezentanții spitalului. Toți pacienții internați în secția ATI au fost testați, iar rezultatele testelor sunt negative, precizează Hotnews.

În cadrul Institutului Clinic Fundeni au fost depistaţi pozitiv doi pacienti şi o asistentă medicală. Pacienţii au fost transferaţi la spitale COVID, iar asistenta, asimptomatică, a fost internată. Cazurile COVID-19, depistate la Fundeni, nu pun în pericol activitatea Institutului, precizeau reprezentanții într-un comunicat remis publicat săptămâna trecută.

La ICF se testează de COVID orice pacient care necesită internarea. Totodată sunt testaţi toţi angajaţii care lucrează în secţiile cu bolnavi în stare gravă.

Conducerea ICF face toate eforturile  să țină secțiile cu pacienți imunodeprimaţi cât se poate de sigure. De aceea, este testat personalul care intră în zonele verzi. Se încearcă astfel, să nu fie dus nici un pacient, indiferent de simptome, în secțiile unde sunt pacienți internați cu boli grave.

„Am testat-o fiindcă am început să testăm personalul. Testăm  pacienţii şi personalul. Testarea pacienţilor  si a personalului  ne permite depistarea de timpuriu a  oricărui  posibil focar şi, totodată, identificarea cazurilor asimptomatice pentru continuarea în siguranţă a activiăţii uniţăţii medicale. Astfel am identificat o persoană complet asimptomatică şi am izolat-o, respectiv asistenta medicală”, a mai spus ”, a explicat conf dr Anca Coliţă, manager IC Fundeni.

 Asistenta medicală nu a intrat în contact cu nici un pacient. Și ea și toți cei care au intrat în contact cu ea au purtat echipament de protecție.

„Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID și stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Dacă este negativ, se duce în zona verde a secției, dacă este pozitiv se transferă la spital dedicat COVID. Cei doi pacienţi au fost testaţi. Ei aşteptau rezultatul testului în izolare. Am făcut ancheta pentru fiecare din ei. Tot personalul cu care au intrat în contact a purtat echipament de protecție. Când am primit testul pozitiv,  i-am transferat”, a explicat prof dr Alina Tănase director medical ICFundeni.

 Din 6 aprilie, ICF face teste pentru COVID. În prezent se fac 160 teste pe zi.

ICF mulţumeste tuturor celor care au înţeles să fie alături de spital în această perioadă foarte grea. Programul de testare COVID decontat de stat acoperă doar cazurile care îndeplinesc anumite criterii.

„Mulţumim tuturor  sponsorilor,  oamenilor de bine, care au înţeles greutaţile prin care trece spitalul în această perioadă. Orice ajutor este binevenit, mai ales că primii beneficiari sunt pacienţii noştri , dar şi medicii aflaţi într-o continuă luptă pentru salvarea vieţii celor grav afectaţi de boală”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră