Franța susţine extinderea Spațiului Schengen

12 Ian 2022 | scris de I.D.
Franța susţine extinderea Spațiului Schengen

Parisul va depune toate eforturile pentru a contribui la extinderea Spațiului Schengen - a declarat ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Laurence Auer, la ceremonia de preluare de către Hexagon a președinției semestriale a Consiliului Uniunii Europene.

Diplomatul francez a explicat pentru Radio România că din punctul de vedere al președinției franceze a Consiliului, extinderea și întărirea Spațiului Schengen trebuie discutate simultan.

Ea a mai spus că România a trecut toate examenele tehnice și este gata de aderare, adăugând că nu există un calendar al discuțiilor.

Laurence Auer: ”Dosarul Schengen, după cum știți, e unul complex pentru că în același timp suntem pe cale să finalizăm discuțiile privind pachetul pentru azil și migrație, dar și să începem analiza reformei codului Schengen. Franța consideră că România a trecut toate examenele tehnice și e gata de aderare. Acum avem trei țări care cer intrarea în Schengen. Nu există un plan francez pentru extinderea Schengen și nici un calendar în Consiliul pentru a discuta această teamă, pentru că în dosarul Schengen avem mai întâi pe agendă întărirea codului frontierelor și documentele Comisiei Europene deja înscrise. Din punctul de vedere al președinției franceze a Consiliului, extinderea și întărirea Schengen trebuie discutate simultan”.

Şi Comisia Europeană sprijină extinderea spațiului comun fără frontiere spre țara noastră, care îndeplinește condițiile pentru a fi admisă - a spus șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, prezentă la eveniment.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră