Fostul președinte kosovar, Hashim Thaçi, inculpat pentru crime de război, în fața instanței de la Haga

09 Noi 2020
Fostul președinte kosovar, Hashim Thaçi, inculpat pentru crime de război, în fața instanței de la Haga

Preşedintele demisionar al Kosovo Hashim Thaçi, inculpat pentru crime de război în conflictul împotriva forţelor sârbe, se prezintă pentru prima dată luni în faţa unui tribunal special la Haga, la câteva zile după ce a fost arestat, potrivit AFP.

Fost lider politic al gherilei separatiste Armata de Eliberare a Kosovo (UCK), Thaçi a demisionat la 5 noiembrie în urma inculpării sale pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii comise în timpul războiului de independenţă (1998-1999).

La scurt timp după anunţarea demisiei sale, Hashim Thaçi, în vârstă de 52 de ani, a fost transferat la centrul de detenţie al tribunalului special (KSC), care se află în Olanda, alături de alţi trei suspecţi.

Cei patru bărbaţi sunt suspectaţi de aproape 100 de crime, dispariţii forţate, persecuţii şi acte de tortură, care ar fi fost comise între martie 1998 şi septembrie 1999.

În centrul vieţii politice kosovare timp de două decenii,Thaçi şi-a declarat în mod constant nevinovăţia, acuzând justiţia internaţională că ''rescrie Istoria''.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră