Șoc în instanță. Ce solicitare a făcut Liviu Dragnea

08 Aug 2019
Șoc în instanță. Ce solicitare a făcut Liviu Dragnea

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus în instanţă o cerere de intervenţie, în calitate de intervenient principal, în contradictoriu cu PSD, prin cabinetul avocatului Flavia Teodosoiu, pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă şi a lui Mihai Fifor la Congresul PSD în funcţiile de preşedinte, respectiv secretar general PSD, potrivit documentelor consultate de Stiripesurse.ro.

Surse din conducerea PSD spun că solicitarea adresată instanţei de Liviu Dragnea este „o aberaţie” şi că instanţa a rămas joi în pronunţare, scrie News.ro.

Conform Stiripesurse.ro, Dragnea cere respingerea cererii de înscriere in Registrul partidelor politice de la Tribunalul Bucuresti a rezultatului alegerii ca preşedinte al PSD a Vioricăi Dăncilă 'pe motiv de ilegalitate şi nestatuaritate a alegerii, dat fiind că alegerea sa ca preşedinte al PSD s-a făcut de către delegaţii la Congresul PSD din 29 iunie în baza modificărilor de Statut votate tot în acel congres dar neinscrise la Tribunalul Bucureşti.

Viorica Dăncilă a fost aleasă în 29 iunie preşedinte al PSD, la Congresul extraordinar al partidului, în timp ce Eugen Teodorovici a devenit preşedinte executiv, iar Mihai Fifor - secretar general. Viorica Dăncilă este prima femeie care devine preşedinte al PSD. La aceleaşi alegeri a fost modificat şi statutul partidului.

La congres au participat aproape 4.000 de delegaţi, iar votul a fost pe buletine. Alegerile s-au desfăşurat într-un singur tur, astfel că primul clasat a fost declarat câştigător. Pentru funcţia de preşedinte al partidului au candidat Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu. 

Conform Legii partidelor politice, modificarea statutului sau a programului partidului politic poate avea loc în condiţiile prevăzute de statut. Orice modificare se comunică Tribunalului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data adoptării, cu îndeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) şi (3). Tribunalul Bucureşti o examinează potrivit procedurii prevăzute la art. 20 şi 21.

Acţiunea la Tribunalul Bucureşti a fost înregistrată în 3 iulie, iar în 22 iulie a fost amânată cauza, pentru afişarea cererii, în condiţiile în care Legea partidelor politice prevede că  ”cererea de înregistrare se afişează la sediul Tribunalului Bucureşti timp de 15 zile”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră