Fiica spionului rus otrăvit, adevărata ţintă a atacului

16 Mar 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Fiica spionului rus otrăvit, adevărata ţintă a atacului

Fiica fostului spion rus Serghei Skripal a fost ținta reală a atacului cu gaz neurotoxic care i-a adus pe ambii în stare critică, susține nepoata acestuia, conform New York Post.

Victoria Skripal susține că Iulia Skripal, 33 de ani, a intrat într-o dispută cu mama prietenului ei, după ce cuplul a anunțat că intenționează să se căsătorească, conformThe Sun.

Mama viitorului soţ al Iuliei era furioasă că fiul ei voia să se căsătorească şi să intre familia lui Serghei Skripal, pe care îl considera un trădător pentru că a spionat în favoarea guvernului britanic.

"Opinia mea este că atacul nu a fost împotriva unchiului Serghei, ci împotriva fiicei sale", a susținut Victoria Skripal, 45 de ani. "Mama lui nu a acceptat-o ​​pe Iulia și a crezut că dacă e fiica unui trădător, atunci ea însăși şi-ar trăda țara", a adăugat ea.

Skripal, 66 de ani, a fost condamnat pentru că i-a deconspirat pe agenții ruși în Marea Britanie și a fost condamnat la 13 ani de închisoare. El a fost eliberat în  2010 într-un schimb de prizionieri între SUA și Rusia, iar de atunci locuieşte în Marea Britanie.

Fostul spion şi fiica sa au fost găsiţi pe o bancă din oraţul Salisbury, Anglia, pe 4 martie. Iulia Skripal tocmai venise de la Moscova la Londra, pe 3 martie, iar ofițerii de rang înalt au declarat pentru Telegraph UK  că gazul neurotoxic Novichok - dezvoltat pentru prima dată de armata sovietică - a fost plasat în valiza ei chiar înainte de a pleca, ţinta fiind tatăl ei.

Nepoata lui Serghei Skripal susţine însă că otrava este de obicei arma preferată a femeilor. "Femeile preferă otrava, o consideră un mod plăcut de a te răzbuna ", a spus ea.

Aparent, otrăvirea tatălui și a fiicei vine după moartea soției lui Serghei Skripal, Liudmila, în 2012 și a fiului său, Alexandr, de 43 de ani. Se crede că Moscova se află în spatele otrăvirii, dar Kremlinul a negat orice implicare.

Liderii din SUA., Franța și Germania s-au alăturat Marii Britanii şi au semnat joi o declarație în care condamnă utilizarea de către Rusia a gazului neurotoxic și în care au cerut Moscovei să explice cum a ajuns să fie folosit pe teritoriul britanic.

Alte stiri din Externe

Ultima oră