Femeia care a făcut public scandalul Clinton – Lewinsky a murit

09 Apr 2020 | scris de A.A.
Femeia care a făcut public scandalul Clinton – Lewinsky a murit

Linda Tripp a fost cea care a făcut publică relația dintre fostul președinte Bill Clinton și o internă de la Casa Albă. Scandalul creat în jurul acestei relații aproape a încheiat mandatul unui președinte.

În 1998, în procesul de suspendare a lui Clinton, elementele cheie au fost înregistrările conversației dintre Tripp și Monika Lewinsky. Linda a fost tratată ca o turnătoare și acuzată de partizanat.

Aceasta a fost un lucrător civil în cadrul Pentagonului și a avut o relație foarte apropiată cu Lewinsky chiar dacă diferența mare de vârstă, 24 de ani, a ridicat dese semne de întrebare. În urma acestei apropieri, ea a devenit confidenta tinerei Monica, a aflat de relația sexuală dintre aceasta și fostul președinte și a decis să înregistreze pe ascuns aceste destăinuiri.

Mai târziu ea a furnizat aceste înregistrări procurorului special Kenneth Starr, cel delegat cu investigarea administrației Clinton.

Doamna Tripp a dezvăluit și misterul celebrei rochii albastre a amantei președintelui care prezenta pete în urma actelor sexuale dintre cei doi, această imagine rămâmând în memoria vizuală a milioane de oameni.

În urma încercării republicanilor de a-l înlătura pe președinte din fruntea tării în 1988, această relație deplasată a avut un impact major, adăugându-se și mărturiile false ale lui Clinton atunci când a negat sub jurământ relația.

Clinton a fost achitat de Senat, dar acest scandal a dus la o acutizare a bătăliilor politice în SUA.

Linda Tripp a încercat să demonstreze că dezvăluind acest scandal ea a dat dovadă de patriotism, dar opinia publică a acuzat-o dur de înșelare a prietenie cu Lewinsky și chiar de acțiuni de subminare a unui președinte.

A fost concediată de la Pentagon în ultima zi de președinție a lui Clinton și s-a văzut nevoită să deschidă un mic magazin în Virginia alături de soțul său.

Chiar dacă a declarat public că o urăște profund pe Tripp, Lewinsky a postat un mesaj de încurajare adresat fostei sale prietene atunci când a aflat că este grav bolnavă, precizează BBC News.

Alte stiri din Externe

Ultima oră