Excursionist dat dispărut în Himalaya, găsit după 47 de zile. Ce s-a întâmplat cu iubita lui

27 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Excursionist dat dispărut în Himalaya, găsit după 47 de zile. Ce s-a întâmplat cu iubita lui

Un taiwanez dat dispărut în munţii Nepalului de 47 de zile a fost salvat, au anunţat reprezenţanţii unei asociaţii de drumeţii montane, conform independent.co.uk. Iubita sa a murit cu trei zile înaintea sosirii salvatorilor.

Reprezentantul Agenţiei asiatice pentru drumeţii montane, Madhav Basnet, a declarat că alpinistul, Liang Sheng Yueh, de 21 de ani, a fost găsit pe o piatră aflată sub o cascadă, de unde a fost luat cu un elicopter şi dus la un spital din Kathmandu. El a spus că şi trupul neînsufleţit al iubitei acestuia, Liu Chen Chun, 19 ani, a fost dus în Kathmandu,

În luna martie, cei doi se aflau într-o drumeţie pe traseul Ganesh Himal, care nu este circulat precum alte rute mai populare, când au fost surprinşi de o furtună de zăpadă şi s-au rătăcit.

Conform lui Basnet, ei au încercat să urmeze cursul unui râu în speranţa că vor găsi un sat unde să se adăăpostească până trece furtuna. Vremea s-a îmbunătăţit la câteva zile după furtună. Tinerii nu au fost însoţiţi de ghizi sau călăuze şi aveau la ei mâncare, un cort şi saci de dormit.

În primele două săptămâni, ei au supravieţuit doar cu mâncarea pe care o aveau cu ei, iar după ce au terminat-o au mâncat sare şi au băut apă. Salvatorii au cercetat zona timp de două săptămâni înainte de a suspenda căutările, reluate pe 20 aprilie.

Basnet a declarat că au localizat un cort roşu şi au reuşit să coboare. “Am găsit bărbatul în viaţă, dar femeia murise deja. Nu am putut să-i luăm şi am chemat un elicopter”, a spus Basnet.

Bărbatul a fost ridicat într-un elicopter şi dus imediat Kathmandu. El părea să aibă o stare de sănătate bună când a ajuns în camera de gardă.

“Pare epuizat şi a slăbit cam 30 de kilograme”, a declarat doctorul Ajay Singh Thapa de la Grande Hospital. “ Suferă de malnutriţie severă. Un picior era acoperit de viermi şi părul plin de păduchi.Deşi a trebuit să trăiască aşa 47 de zile, este într-o stare aproape normală”, a mai spus doctorul. El a adăugat că bărbatul nu ar fi supravieţuit dacă nu mânca sare şi bea apă.

Tânărul şi-a petrecut ultimele trei zile lângă trupul iubitei decedate.

Sursa foto: independent.co.uk

Alte stiri din Externe

Ultima oră