EUROCONTROL. Pakistanul şi-a închis spaţiul aerian, din cauza tensiunilor din Kashmir

27 Feb 2019 | scris de M.C.
EUROCONTROL. Pakistanul şi-a închis spaţiul aerian, din cauza tensiunilor din Kashmir

Pakistanul şi-a închis spaţiul aerian, a confirmat miercuri Eurocontrol, agenţia europeană pentru controlul traficului aerian cu sediul la Bruxelles, în contextul escaladării tensiunilor în regiunea Kashmirului, relatează Reuters.

Eurocontrol, care coordonează traficul în spaţiile aeriene a 41 de state, a comunicat companiilor aviatice că spaţiul aerian pakistanez a fost închis 'cu efect imediat'.

Oficiali de la Islamabad au anunţat anterior că Pakistanul a doborât două avioane de luptă indiene, la o zi după ce avioane indiene au lovit în interiorul Pakistanului.

Tensiunile au escaladat între cele două puteri nucleare vecine după ce un atentat sinucigaş comis de militanţi având baza în Kashmirul indian a ucis cel puţin 40 de membri ai poliţiei paramilitare indiene la 14 februarie.

Miercuri dimineață, însă, India a anunțat că a doborât unul dintre avioanele de luptă pakistaneze, în timpul unei confruntări aeriene deasupra regiunii Kashmir.

India a anunțat restricții în spațiul său aerian. Compania aeriană Vistara a declarat că zborurile sale în regiune sunt suspendate, relatează BBC News. 

De partea indiană, cel puţin cinci aeroporturi au fost de asemenea închise şi numeroase zboruri anulate, au indicat responsabili din domeniu sub acoperirea anonimatului. Autoritatea indiană pentru aviaţia civilă nu a făcut deocamdată niciun comentariu.

Site-ul de supraveghere a zborurilor Flight Radar a anunțat că unele zboruri internaționale evită regiunea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră