Interesant,nu? În India se intonează imnul naţional înaintea fiecărui film

30 Noi 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Interesant,nu? În India se intonează imnul  naţional înaintea fiecărui film

Cinematografele indiene vor trebui să difuzeze imnul național înaintea fiecărei proiecții de film, a decis miercuri Curtea Supremă din India, citată de DPA și AFP,scrie agerpres.ro.

Ordinul vine pe fondul unei dezbateri la nivel național cu privire la ascensiunea naționalismului agresiv în India sub conducerea partidului hindus de dreapta Bharatiya Janata Party.
De asemenea, decizia survine în contextul în care un activist în scaun cu rotile a fost agresat luna trecută în statul vestic Goa pentru că nu s-a ridicat la intonarea imnului național într-un cinematograf.
Instanța a ordonat ca toate persoanele prezente în sălile de cinematograf să se ridice la intonarea imnului, iar drapelul național să fie afișat pe ecran, a declarat avocatul
Abhinav Srivastava, care a depus o petiție cu privire la presupusa utilizare necorespunzătoare a imnului, în numele unei organizații non-guvernamentale.


În timpul intonării imnului, toate ieșirile cinematografelor vor fi închise.


Potrivit AFP, multe cinematografe indiene difuzează deja imnul "Jana Gana Mana", compus de poetul Rabindranath Tagore la începutul secolului XX, însă până în prezent doar statul Maharashtra, din vestul țării, impunea intonarea acestuia în sălile de cinema.

Alte stiri din Externe

Ultima oră