Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari: "Sper ca și cei mai răi critici ai mei să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare"

25 Apr 2022
Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari: "Sper ca și cei mai răi critici ai mei să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare"

Elon Musk a reușit. Consiliul de administrație al Twitter a anunțat luni seară că a acceptat în unanimitate oferta de preluare depusă în urmă cu abia două săptămâni de șeful Tesla și SpaceX scrie Le Figaro.

Elon Musk nu s-a abătut de la prețul său, „final și cel mai bun” pe care îl poate oferi, de 54,20 de dolari pe acțiune, reprezentând o valoare totală de 44 de miliarde de dolari decontate în numerar. Tranzacția ar trebui finalizată în cursul anului.

Președintele consiliului de administrație a spus într-o declarație că „consiliul de administrație a efectuat o analiză atentă a ofertei Elon în vederea finanțării acesteia și a valorii create. Această tranzacție va oferi o primă substanțială de numerar și credem că acesta este cel mai bun scenariu pentru părțile interesate”.

„Libertatea de exprimare este cimentul unei democrații funcționale, iar Twitter a devenit o agora digitală în care se discută subiecte vitale pentru viitorul umanității”, a adăugat Elon Musk. „Vreau, de asemenea, să fac Twitter un serviciu mai bun prin dezvoltarea de noi funcții, deschizându-i algoritmii pentru a construi încredere, luptând cu conturile rulate de boți și autentificând toate conturile conduse de oameni reali. Twitter are un potențial imens. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu trupa și utilizatorii săi pentru a-l lansa.”

"Sper ca și cei mai răi critici ai mei să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare" a mai publicat Musk pe twiter

Telenovela Musk-Twitter, care a început la începutul lunii aprilie, când miliardarul a devenit cel mai mare acționar al rețelei de socializare, a cunoscut o accelerare bruscă la sfârșitul săptămânii trecute. Joi, antreprenorul a dezvăluit că și-a asigurat finanțarea pentru o astfel de preluare: va aduce 21 de miliarde de dolari în fonduri personale, în timp ce mai multe bănci, printre care și Morgan Stanley, îi oferă împrumuturi în valoare totală de 25 de miliarde de dolari.

Aceste date au lipsit în dosarul depus inițial de miliardar dar sunt cele care au schimbat situația: consiliul de administrație a fost, așadar, obligat să studieze cu atenție propunerea și să evalueze dacă este în interesul acționarilor rețelei de socializare.

Administratorii s-au întâlnit duminică, apoi s-au angajat în negocieri până dimineața devreme cu echipele lui Elon Musk.

Acordul definitiv de achiziție prevede că rețeaua de socializare va fi deținută 100% de Elon Musk. În urma tranzacției, Twitter va deveni o companie privată și va iesi de pe piața  bursieră

Alte stiri din Externe

Ultima oră