Elon Musk oferă 41 de miliarde de dolari pentru a cumpăra integral Twitter

14 Apr 2022
Elon Musk oferă 41 de miliarde de dolari pentru a cumpăra integral Twitter

Miliardarul Elon Musk s-a oferit să cumpere Twitter pentru aproximativ 41 de miliarde de dolari, la doar câteva zile după ce a respins un loc în consiliul companiei de social media, scrie Reuters.

Prețul de ofertă al lui Musk de 54,20 USD pe acțiune, care a fost dezvăluit într-un dosar de reglementare joi, reprezintă o primă de 38% față de încheierea Twitter de 1 aprilie, ultima zi de tranzacționare înainte ca acțiunile de peste 9% ale CEO-ului Tesla în companie să fie făcută publică.

Acțiunile Twitter au crescut cu 12% în tranzacționarea înainte de cumpărarea acțiunilor.

„De când am făcut investiția, îmi dau seama că compania nici nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ societal în forma sa actuală. Twitter trebuie transformat ca o companie privată”, a spus Musk într-o scrisoare către președintele Twitter, Bret Taylor.

„Oferta mea este cea mai bună și este oferta mea finală și, dacă nu este acceptată, ar trebui să-mi reconsider poziția de acționar”, a spus Musk.

La începutul acestei săptămâni, Musk a declarat că a abandonat planul de a se alătura consiliului de administrație al Twitter, tocmai când mandatul său era pe cale să înceapă. Preluarea scaunului de conducere l-ar fi împiedicat de la o eventuală preluare a companiei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră