Miliardarul Elon Musk își arată sprijinul pentru șoferii de camioane canadieni care se opun permisului de vaccinare

28 Ian 2022 | scris de M.N.
Miliardarul Elon Musk își arată sprijinul pentru șoferii de camioane canadieni care se opun permisului de vaccinare

Proprietarul miliardar al Tesla și SpaceX Elon Musk pare să aprobe manifestația șoferilor de camion canadieni care protestează împotriva obligațiilor de vaccinare pentru șoferii transfrontalieri. Joi, Elon Musk a postat pe Twitter că „Soferii de camion canadieni domină”, în timp ce știrile despre camioanele care protestează la Ottawa au aparut in presa internațională.

Tweetul postat joi de miliardarul Elon Musk, stârnește multe discuții pentru că acești șoferi se adună în Quebec pentru a protesta împotriva permisului de vaccinare impus celor care trebuie să treacă granița. Decizia de a impune permisul atât pe partea americană, cât și pe cea canadiană i-a determinat pe șoferii canadieni să formeze convoaie în toată țara și să se îndrepte spre Ottawa. Soferii sunt așteptați să sosească în capitală în weekend.

Mama lui Elon Musk este canadiană și a locuit în Canada înainte de a se muta în California.

Un utilizator a subliniat că marea majoritate a șoferilor de camion din Canada au fost vaccinați.

„Sunt sigur că Elon vorbește despre cei peste 85% dintre șoferii canadieni care contribuie la transformarea acesteia într-una dintre cele mai vaccinate industrii din țară. Cred că și ei guvernează”, a scris utilizatorul pe Twitter.

Alții l-au lăudat pe Musk, inclusiv pe Jordan Peterson, un fost profesor care este popular în rândul dreptei alternative pentru că s-a plâns de cultura anulării, feminism și politica transgender în SUA. Profesorul a folosit limbajul radio sofer de camionp, popularizat de filmul Smokey and the Bandit pentru a-și arăta aprobarea.

„10-4 prietene . Breaker breaker 1-9”, a scris el.

Poliția din Ottawa se pregătește pentru potențialele violențe care decurg din protest. Potrivit Associated Press, șeful poliției din oraș, Peter Sloly, a luat legătura cu organizatorii protestelor și a spus că au cooperat și și-au împărtășit planurile. Teama de violență provine din „grupurile paralele” care ar putea participa la protest.

Grupurile de extremă dreaptă din Canada s-au agățat de protest, un individ spunând într-un videoclip că speră că mitingul se va transforma în echivalentul Canadei al revoltei de la Capitoliu.

Donald Trump Jr a intervenit, lăudând lupta șoferii împotriva „tiraniei” și le-a cerut americanilor să facă același lucru.

Premierul Justin Trudeau a fost conștient de potențiala amenințare din partea grupurilor extremiste, spunând că există o „minoritate marginală mică care se îndreaptă spre Ottawa și are opinii inacceptabile”.

Origanizatorii spun însa ca șirul de camioane are deja peste 70 de km lungime: „Are 70 km lungime”, a declarat Benjamin Dichter, purtătorul de cuvânt al Freedom Convoy 2022, pentru Toronto Sun. "Am văzut filmări de la un avion. Este impresionant." Canadian Trucking Alliance estimează că aproximativ 15% dintre camionierii din țară nu sunt complet vaccinați, sau aproximativ 16.000 de șoferi de camion.

sursa: RTBF, The Independent

Alte stiri din Externe

Ultima oră