„Cruzime inacceptabilă”: se cere înlăturarea fotbalistului Kurt Zouma din echipa Franței după ce acesta s-a filmat lovindu-și pisica

08 Feb 2022
„Cruzime inacceptabilă”: se cere înlăturarea fotbalistului Kurt Zouma din echipa Franței după ce acesta s-a filmat lovindu-și pisica

Fotbalistul Kurt Zouma de la West Ham este la originea unui scandal în Anglia după acte de "violență și cruzime inacceptabile" asupra pisicii sale. Asociațiile pentru protecția animalelor cer ca internaționalul francez să fie aspru sancționat.

 

Kurt Zouma se regăsește în centrul unui scandal după ce ziarul The Sun a publicat un videoclip în care jucătorul își abuzează în mod repetat pisica acasă. Fundașul echipei Franței (11 selecții), care a lovit animalul sub ochii fratelui său care a filmat secvența râzând, și-a cerut scuze foarte repede pentru comportamentul său.

„De asemenea, vreau să spun cât de rău îmi pare tuturor celor care au fost supărați de videoclip. Vreau să asigur pe toată lumea că cele două pisici ale noastre sunt perfecte și sănătoase. Sunt iubite și prețuite de întreaga noastră familie, iar acest comportament a fost un incident izolat care nu se va mai repeta”.

Jucătorul își cere scuze, clubul său se va ocupa de problemă pe plan intern

O justificare care probabil nu va fi suficientă pentru a potoli spiritele încinse din Anglia, țară în care subiectul protecției animalelor este luat extrem de în serios. Astfel de acțiuni sunt pedepsite cu pedepse grele de până la cinci ani de închisoare în Marea Britanie.

Clubul lui Kurt Zouma a făcut deja cunoscut într-un comunicat de presă că condamnă aceste acte. În mijlocul scandalului, fostul jucător de la Saint-Etienne ar putea fi exclus din meciul cu Watford din această seară de marți.

„West Ham United condamnă fără rezerve acțiunile jucătorului nostru, Kurt Zouma, în videoclipul care a fost vehiculat. Am vorbit cu Kurt și ne vom ocupa de această problemă pe plan intern, dar am dori să clarificăm că nu acceptăm cruzimea împotriva animalelor în niciun fel.”

PETA condamnă aceste acte de violență fără precedent împotriva unei victime nevinovate și îngrozite.


Și în Franța imaginile au șocat. Asociația Brigitte Bardot a depus plângere. Peta, o altă organizație pentru drepturile animalelor cu trei milioane de membri în întreaga lume, și-a exprimat indignarea.

„PETA condamnă aceste acte de violență fără precedent împotriva unei victime nevinovate și îngrozite. Ce exemplu dezastruos de la un atlet și o persoană publică, urmat de mulți tineri - când știm cât de mult le pasă generațiilor tinere de astăzi respectul față de animale și le consideră din ce în ce mai mult ființe simțitoare care simt dragoste și bucurie dar și frică și durere la fel ca și noi”, a declarat Anissa Putois, manager de comunicare pentru Peta France, care cere eliminarea jucătorului din echipa naționala a Franței.

„Solicităm penalizări pe măsura faptei și sperăm că jucătorul va fi eliminat din echipa Franței. Țara noastră nu poate accepta să fie reprezentată pe plan internațional de o persoană care pare să comită asemenea acte inacceptabile de violență și cruzime.”

 

 

 

Sursa: Le Figaro

Alte stiri din Externe

Ultima oră