Coronavirus în Rusia: peste 2000 îmbolnăviri în 24 de ore, spitalele suprasolicitate

12 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Rusia: peste 2000 îmbolnăviri în 24 de ore, spitalele suprasolicitate

Conform cifrelor transmise de Reuters, Rusia a raportat 2186 de noi cazuri confirmate cu noul coronavirus, cea mai gravă situație de la declanșarea pandemie, iar numărul deceselor a sărit de la 24 la 130.

La nivel național s-a confirmat 15.770 cazuri pozitive.

Creșterea galopantă a numărului de îmbolnăviri pune presiune pe spitalele din Moscova, anunță Reuters.

Moscova și multe alte regiuni se află sub incedența măsurilor de izolare și carantinare de peste două săptămâni, dar pe măsură ce cazuri confirmate cresc, spitalele simt presiunea supraaglomerării și se confruntă cu posibilitatea de a-ți atinge capacitatea maximă.

Sâmbătă au putut fi observate zeci de ambulanțe care stăteau la coadă lângă spitale, așteptându-și rândul pentru a da în primire pacienții. 

Un ambulanțier a declarat că aștepta de 15 ore în afara spitalului desemnat COVID pentru a preda un pacient cu simptoome.

Purtătorul de cuvând al Kremlinului, Dmitry Peskov a declarat că spitalele din Moscova și St. Petersburg sunt cele mai afectate pe măsură ce cazuri de infectare cresc extrem de repede. Acesta a adăugat în cadrul unui interviu oferit televiziunii publice că spitalele primesc un aflux de pacienți din ce în ce mai mare, dar se luptă în mod eroic pentru fiecare viață.

Peskov a anunțat că țara se află la câteva săptămâni distanță de apogeul curbei și se așteaptă ca numărul celor îmbolnăviți să crească pentru încă două săptămâni.

Primarul Moscovei, Sergei Sobyanin, a anunțat că orașul se va luptă cu aceeastă epidemie pentru o perioadă mai lungă de timp, el considerând că momentan se află încă la baza curbei de răspândire și analizează posibilitatea de a oferi o anumită categorie de permise de călători pentru oameni, în special cei care nu-și pot desfășura activitatea de acasă.

Sâmbătă s-a putut observa un număr foarte mare de forțe de ordine care au organizat filtre pentru a limita călătoriilor non-esențiale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră