Coronavirus în New York: testarea se va face chiar și în farmacii

26 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în New York: testarea se va face chiar și în farmacii

Guvernatorul statului New York a declarat că va permite farmaciilor să se implice în lupta împotriva pandemiei și vor începe să testeze populația pentru a depista cât mai multe cazuri pozitive. Peste 5000 de farmacii au început testarea, astfel se dorește să se ajungă la 40.000 de teste efectuate în fiecare zi, precizează BBC News.

În Statele Unite au fost confirmați peste 940.000 de pacienți pozitivi, iar New York a raportat aproape 17.000 de decese de la declanșarea pandemiei.

Donald Trump a refuzat să comenteze această știre în condițiile în care și-a anulat conferințele zilnice de presă în care se analiza evoluția pandemiei în SUA.

După ce a comis o gafă care ar putea să-l afecteze grav din punct de vedere politic atunci când a sugerat o formă de tratament pe bază de dezinfectanți pentru pacienții confirmați, presa a ripostat vehement, cadrele medicale și producătorii de dezinfectanți au început să iasă public și să vorbească despre pericolele la care se supune populația dacă ar recurge la aceste gesturi extreme.

Conform ultimelor studii, președintele își pierde credibilitatea cu fiecare conferință zilnică, el având foarte multe derapaje de la declanșarea pandemiei începând cu refuzul de a izola populația și până la îndemnul adresat cetățenilor de a ieși în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor restrictive adoptate de guvernatori și cerând redeschiderea economică a țării.

Guvernatorul Cuomo a precizat că se extinde numărul laboratoarelor care vor efectua teste de COVID cu încă patru spitale ce urmează a primi aparatura necesară.

”Trebuie să avem o imagine cât mai clară a gradului de împrăștiere a virusului. Am trecut prin iad în ultimele 21 de zile și de abia acum vedem o scădere a noilor cazuri confirmate. Toată atenția noastră trebuie să fie îndreptată spre testare în masă, testare obsesivă.”, a adăugat Cuomo.

”Trebuie să testăm toate cadrele medicale și lucrătorii din spitale, polițiștii, cadrele militare, pompierii, vânzătorii din orice magazin precum și șoferii de autobuze indiferent dacă prezintă simptome sau nu. Este cel mai important lucru pe care îl putem face pentru a garanta sănătatea publică”, a mai precizat.

După patru zile de descreștere a numărului deceselor, vineri s-a înregistrat o ușoară creștere fiind confirmate 437 noi decese în 24 de ore. În urma unui studiu al nivelului de anticorpi efectuat pe un eșantion de 3000 de persoane, s-a descoperit că peste 15% din new yorkezi au fost infectați și s-au vindecat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră