Conducere militarizată în spitalele și întreprinderile vitale din Ungaria

05 Apr 2020 | scris de I.D.
Conducere militarizată în spitalele și întreprinderile vitale din Ungaria

La mijlocul acestei săptămâni, comandamentul a 51 de unități spitalicești, din 108, din Ungaria a fost preluat de militari, potrivit declarațiilor făcute de ministrul ungar al Apărării, Tibor Benkő, într-o emisiune a postului public ungar de ştiri M1, preluat de hirado.hu.

Acesta a mai precizat că în perioada următoare pot fi alese noi întreprinderi în care se vor prezenta corpurile de comandă militară. „Comandanţii militari din spitale îşi desfăşoară activitatea în mai multe judeţe. În stare de pericol este deosebit de important ca protecţia împotriva epidemiei să fie îndrumată în mod unitar, gospodărirea materialelor să fie centralizată, precum şi verificarea utilizării materialelor”, a subliniat ministrul.

Acesta a mai declarat că atribuţiile comandanţilor de spital sunt coordonate de comandantul general al spitalelor sub îndrumarea ministrului Afacerilor Interne.

„Comandanţii de spital sunt prezenţi în calitate de colaboratori şi susţinători, ei nu iau hotărâri în probleme profesionale legate de sănătate, de munca medicilor. Cei 51 comandanţi de spital desemnaţi au sarcina de a transmite observaţiile, necesităţile şi cererile la comandantul general al spitalelor, iar corpul care lucrează pe lângă acesta din urmă va prelucra informaţiile şi le va transmite corpului operaţional responsabil de protecţia împotriva infecţiei cu coronavirus”, a explicat Tibor Benkő.

Și în întreprinderi vitale

Ministrul a abordat şi activitatea grupului de acţiune înfiinţat din cauza epidemiei de coronavirus – condus de el însuşi – grup responsabil de siguranţa întreprinderilor ungare de importanţă vitală. Grupul de acţiune a evaluat întreprinderile de importanţă vitală care asigură funcţionarea ţării.

Ele activează îndeosebi în domeniul industriei alimentare, industriei
farmaceutice, alimentării cu oxigen, comunicării informatice şi energeticii.

Ministrul a precizat, pentru MTI, că există mai multe sute întreprinderi de importanţă vitală. Dintre acestea au fost alese în primul tur 139. Până acum, corpurile de comandă militară şi-au început activitatea în 84 de întreprinderi.

În cursul acestei săptămâni vor fi alese noi întreprinderi, a adăugat ministrul. Răspunzând la o întrebare, Tibor Benkő a estimat că populaţia Ungariei a primit cu bucurie apariţia militarilor în oraşe.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră