Rusia surclasează Italia și Marea Britanie ca număr de infectări cu noul coronavirus

11 Mai 2020 | scris de A.A.
Rusia surclasează Italia și Marea Britanie ca număr de infectări cu noul coronavirus

Rusia a raportat 11.656 de noi cazuri confirmate în doar 24 de ore, ajungând la un total de 221.344 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Noile cifre oficiale au dus la țara să depășească Italia și Marea Britanie ca număr de infectați, devenind a treia cea mai afectată țară din lume. Aceste cifre apar cu doar câteva ore înainte ca președintele Putin să prezinte câteva măsuri de relaxare a restricțiilor, transmite Reuters.

Peste jumătate dintre pacienții confirmați, dar și dintre cei decedați sunt rezidenții capitalei. Moscova a devenit epicentrul pandemiei în Rusia și a raportat o creștere de 6.169 de noi cazuri ajungând la un total de 115.909.

Decesele înregistrate în ultima zi sunt de 94 de cazuri, iar totalul persoanelor care au pierdut bătălia cu boala ajunge la 2.009. Multe voci au ridicat semne de întrebare referitor la aceste decese, deoarece sunt considerate prea mici, raportate la situația din celelalte țări lovide de pandemie.

Oficialii au explicat că acest număr foarte mare de confirmări se datorează politicii de testare masivă, Rusia efectuând 5,6 milioane de teste de la declanșarea pandemiei.

Vladimir Putin va susține luni o conferință cu experții epidemiologi pentru a decide dacă se trece la aplicarea unor măsuri de relaxare sau se continuă izolarea totală a cetățenilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră