SUA trimit Rusiei 200 de ventilatoare mecanice

19 Mai 2020 | scris de A.A.
SUA trimit Rusiei 200 de ventilatoare mecanice

Statele Unite ale Americii au anunțat marți că vor trimite Rusiei 200 de ventilatoare mecanice, în contextul în care țara a devenit cea de-a doua cea mai afectată din lume ca număr total de cazuri pozitive cu noul coronavirus, anunță Reuters.

Rusia a declarat 9.263 de noi cazuri  în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 299.941 de cazuri pozitive. Numărul de decese a crescut cu 115 cazuri, iar de la declanșarea pandemiei 2.837 de ruși au pierdut bătălia cu virusul. Țara este depășită doar de SUA ca număr total de infectări.

În ultimele 4 zile, guvernul a raportat sub 10.000, iar primul ministru Mihail Mișustin a anunțat că țara a reușit să oprească răspândirea pandemiei, pe lângă numărul în descreștere de noi confirmați, mai sunt și alte vești pozitive.

Mișustin este unul dintre cei patru înalți oficiali care au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar s-a recuperat, iar acum își poate îndeplini cu succes atribuțiile conform declarațiilor purtătorului de cuvânt.

Amsabada SUA din Rusia a declarat că președintele Vladimir Putin a solicitat ajutorul Statelor Unite, iar Donald Trump s-a oferit să trimită 200 de ventilatoare mecanice produse de fabrici din State.

Cei doi președinți au stabilit termenii ajutorului reciproc într-o convorbire telefonică, la 7 mai.

Primul transport cu 50 de ventilatoare se va afectua miercuri, iar la scurt timp va fi livrată și diferența de 150 de ventilatoare, conform declarației ambasadei.

Rusia a trimis și ea la începutul pandemiei câteva ventilatoare Statelor Unite, dar oficialii au declarat că nu au fost nevoiți să le folosească până la urmă.

Ventilatoarele rusești expediate, modelul Aventa-M, a revenit în lumina reflectoarelor săptămâna trecută după ce au fost înregistrate 2 incendii puternice în spitalele care le foloseau, ca urmare a unor defecțiuni tehnice. Șase pacienți confirmați cu noul coronavirus au murit în timpul incendiilor.

Guvernul rus a suspendat folosirea acestor ventilatoare până la terminarea investigațiilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră