UPDATE. Atentatul de la Manchester, revendicat de ISIS. Oficialitățile au aflat Identitatea celui care a comis atacul. Un alt tânăr de 23 de ani, arestat

23 Mai 2017
UPDATE. Atentatul de la Manchester, revendicat de ISIS. Oficialitățile au aflat Identitatea celui care a comis atacul. Un alt tânăr de 23 de ani, arestat

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat marți atentatul comis luni seară la concertul artistei americane pop Ariana Grande, soldat cu 22 de morți și 59 de răniți, transmite Reuters, citată de Agerpres.  

Revendicarea a fost postată pe aplicația de mesagerie Telegram. 'Unul dintre soldații califatului a putut amplasa un dispozitiv exploziv în interiorul locului în care s-au adunat cruciații în orașul Manchester', se menționează în comunicatul dat publicității de gruparea teroristă. 

În declarația pe care a făcut-o la finalul reuniunii cabinetului de securitate Cobra, premierul britanic, Theresa May, a informat că forțele de ordine au identificat atacatorul care produs atentatul comis seara trecută la Manchester Arena, care a ucis 22 de persoane și a rănit alte 29.

”Acest atac se remarcă prin laşitatea lui înfiorătoare şi dezgustătoare”, a declarat premierul, cu această ocazie.

May nu a oferit și alte date suplimentare despre autorul atentatului, informând că date concrete vor fi furnizate de poliție la momentul considerat oportun.

De asemenea, poliția britanică a informat cu privire la reținerea unui tânăr în vârstă de 23 de ani, care are legătură cu atentatul comis la Manchester Arena.

Plitița britanică a oferit media și numele primei victime a atentatului - Georgina Callander, o tânără în vârstă de 18 ani, în ultimul an de liceu, extrem de încântată de faptul că urma să revadă idolul său muzical - Ariana Grande.

În continuare există o listă de persoane dispărute, despre care apropiații aveau cunoștință că vor fi la concertul găzduit de Manchester Arena și care nu se regăsesc în lista victimelor.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră