Explozie la Manchester Arena, la finalul unui concert! Bilanț: 22 persoane decedate, 59 de răniți! (VIDEO)

23 Mai 2017
Explozie la Manchester Arena, la finalul unui concert! Bilanț: 22 persoane decedate, 59 de răniți! (VIDEO)

O explozie puternică s-a înregistrat, luni seară, lângă Manchester Arena, în față culoarelor de ieșire, la câteva minute după terminarea concertului artistei pop Arianei Grande. Conform rapoartelor furnizate de poliția britanică, deflagrația s-a soldat cu 22 morți și 59 de răniți. 

Poliția suspectează că este vorba de un atac terorist, comis de o singură persoană, care a murit în timpul exploziei.

UPDATE 9,45  "Suntem de părere, în acest moment, că atacul de luni noapte a fost pus la cale de un singur bărbat. Prioritatea noastră este să stabilim dacă a acționat singur sau a făcut parte dintr-o rețea. Pot confirma faptul că atacatorul a murit în timpul exploziei. Suntem de părere că atacatorul a avut asupra sa un dispozitiv exploziv improvizat cu care s-a detonat, cauzând această atrocitate", a declarat Ian Hopkins, șeful Poliției din Manchester, citat de Reuters.

_______________________________

Premierul britanic, Theresa May, a declarat că incidentul este tratat de poliție ca un "oribil atac terorist". May a convocat, la ora 9 AM, o reuniune a cabinetului de securitate COBRA și este așteptată o conferință de presă.

Atacul nu a fost revendicat până în acest moment. La concert au participat peste 20 de mii de persoane, majoritatea tineri.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră