Atentatul de la Manchester, anunțat cu patru ore înainte de radicalii islamiști pe conturile lor de socializare

23 Mai 2017
Atentatul de la Manchester, anunțat cu patru ore înainte de radicalii islamiști pe conturile lor de socializare

Explozia produsă la concertul din Manchester Arena a fost anunțată cu patru ore înainte pe coturile de socializare ale reprezentanților Statului Islamic, este de părere tabloidul britanic Daily Mail.

La o jumătate de oră după comiterea atentatului de la Manchester Arena, contul de Twitter @ANTI_ALP publica mesajele transmise de pe un cont apropiat mișcării teroriste Statul Islamic - @ovy663, care amenința în legătură cu producerea unui atac chiar la Manchester Arena.

Mesajul - "Ați uitat amenințarea noastră?" - era însoțit de hashtag-urile #ISLAMICSTATE, # ManchesterArena, #UK și #British. 

Contul @ovy663 a fost închis de Twitter, alături de alte câteva zeci care sărbătoreau producerea atentatului, cum ar fi cel postat de .Abdul Haqq, care a comunicat lumii că "bombele forțelor de aviație britanice de deasupra copiilor din Mosul și Raqqa tocmai s-au întors la Manchester".

Lipsa de reacție a autorităților, care probabil au filtrat postările de pe Twitter, poate fi explicată fie prin faptul că analistul serviciilor secrete a considerat mesajele doar de propaganda, sau fie fiindcă masurile de securitate luate la concert au parut a asigura deplina siguranta a evenimentului

Alte stiri din Externe

Ultima oră