Arabia Saudită închide școlile și izolează o regiune șiită, din cauza coronavirusului

09 Mar 2020
Arabia Saudită închide școlile și izolează o regiune șiită, din cauza coronavirusului

Arabia Saudită a anunţat duminică închiderea tuturor şcolilor şi universităţilor şi izolarea "temporară" a regiunii Qatif, majoritar şiită, unde au fost înregistrate cele 11 cazuri de COVID-19 din ţară, cele mai multe la persoane revenite din Iran, notează AFP, citată de agerpres.ro.

"În conformitate cu măsurile de precauţie recomandate de autorităţile sanitare competente (...), intrările şi ieşirile din regiunea Qatif sunt suspendate temporar", a făcut cunoscut o sursă din cadrul Ministerului de Interne de la Riad, potrivit agenţiei oficiale de presă SPA.

Izolarea regiunii Qatif (est), cu aproximativ 500.000 de locuitori, este o premieră în regiunea Golfului unde au fost confirmate peste 230 de cazuri de coronavirus, cele mai multe la persoane revenite din pelerinaje în Iran, ţară unde COVID-19 a făcut circa 200 de morţi.

"Activităţile tuturor serviciilor publice şi ale instituţiilor private sunt suspendate (...), cu excepţia instalaţiilor de bază pentru asigurarea securităţii, aprovizionării şi serviciilor necesare", a adăugat sursa din cadrul Ministerului de Interne.

Arabia Saudită a luat mai multe măsuri de restricţie pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, printre care suspendarea Umra, micul pelerinaj musulman care poate fi realizat pe parcursul întregului an în oraşele sfinte Mecca şi Medina.

Duminică, autorităţile au anunţat închiderea tuturor şcolilor şi universităţilor din întreaga ţară cu începere de luni, până la noi ordine, potrivit SPA.

Alte ţări din Golf au luat, de asemenea, măsuri de restricţionare a deplasărilor şi mai multe evenimente au fost anulate. Duminică, Bahreinul a decis să menţină etapa din Marele Premiu de Formula 1, de la 20 la 22 martie, dar fără spectatori.

Alte stiri din Externe

Ultima oră