Bansky și-a expus cea mai nouă lucrare într-un spital din Marea Britanie

07 Mai 2020 | scris de A.A.
Bansky și-a expus cea mai nouă lucrare într-un spital din Marea Britanie

O pictură imensă monocromă semnată de artistul britanic Banksy, ce aduce un omagiu personalului sanitar aflat în prima linie a luptei contra noului coronavirus, a fost instalată în spitalul Southhampton General din Marea Britanie până în toamnă, când va fi scoasă la licitaţie în beneficiul sistemului medical britanic, a anunţat BBC News.

Pictura realizată în mare parte în alb şi negru, înfăţişează un băiat îmbrăcat în salopetă și un tricou, care stă în genunchi lângă un coș de hărtii şi ţine în mână o supereroină păpuşă, o asistentă medicală purtând o pelerină, mască sanitară şi cu o cruce roşie pe piept, singura pată de culoare.

Copil a aruncat la gunoi celebrii Batman şi Spiderma, preferând un nou super-erou, un cadru medical.

Artistul a lăsat și un mesaj personal către cadrele medicale din spital: "Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi. Sper că va lumina puţin locul, chiar dacă este alb-negru".

Potrivit BBC, managerul Southampton General Hospital, Paula Head, a declarat că toată lumea din spital a apreciat pictura. "Familia noastră din spital a fost grav afectată de pierderea unor oameni dragi și a unor cadre medicale extrem de apreciate din spitalul nostru. Simplul fapt că Bansky ne-a ales pe noi să-și prezinte noua pictură și în a recunoaște rolul formidabil al cadrelor medicale din prima linie, ne onorează. Îl vom prețui enorm fiind un moment de respiro atât de necesar nouă în această perioadă. Fără îndoială va creşte moralul tuturor celor care lucrează în spitalul nostru".

Bilanţul deceselor din Marea Britanie, una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, a ajuns miercuri la 30.076.

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră