Coronavirus în Marea Britanie: oamenii ar încerca să se infecteze pentru a putea să se reîntoarcă la muncă

05 Mai 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Marea Britanie: oamenii ar încerca să se infecteze pentru a putea să se reîntoarcă la muncă

Oamenii de știință din Marea Britanie se tem de un nou fenomen care ar urma să apară în urma apariției certificatelor de imunitate: oamenii ar încerca prin orice metode să contracteze virusul pentru a putea reveni la muncă, anunță Evening Standard.

Experții guvernamentali au discutat despre posibilitatea ca oamenii să facă orice pentru a putea obține certificatele de imunitate în urma infectării cu noul coronavirus, mai ales în urma ultimelor știri legate de dezvoltarea testelor de imunitate din UK.

Un studiu are vorbea despre discriminarea între cetățenii care au fost infectați și s-au vindecat și cei care nu au fost afectați încă de virus a fost prezentat încă de pe 14 aprilie.

Au discutat și despre posibilitatea ca doar cei care au anticorpi să se poată reîntoarce la muncă și în această situație angajatorii urmând să-și facă noi echipe de lucru doar prin prisma certificatelor de imunitate.

Există posibilitatea relocării posturilor în cadrul unei organizații, alegându-se din rândul celor care au dezvoltat imunitate pentru interacțiunea directă cu publicul, au mai precizat specialiștii. ”În anumite circumstanțe, aceste măsuri pot fi eficiente, dar nu vom putea opri discriminarea din orice sector al economiei.”

Documentul a prezentat chiar și cazul în care oamenii ar fi obligați să prezinte testul de imunitate pentru a se putea reîntoarce la muncă și, din nevoie de a avea o sursă de finanțare, ei ar putea încerca să se contamineze în mod deliberat.

Pe lângă acest risc, crește și piața neagră a certificatelor, putând fi emise adeverințe false de imunitate, ar putea apărea tot felul de companii care ar vinde teste neaprobate, care nu au niciun rezultat concludent sau ar vinde aceste teste la prețuri excesiv de mari.

Posibilitatea de a fi testat de către fiecare angajator atrage noi probleme pentru fiecare sector în parte.

Chiar în aceste zile se pot cumpăra astfel de kituri online, chiar dacă reprezentanții guvernului nu au aprobat niciun test pănâ la ora actuală.

Alte stiri din Externe

Ultima oră