Compania aeriană australiană Qantas a vândut în 10 minute toate biletele pentru zborul către nicăieri

17 Sep 2020 | scris de A.V.
Compania aeriană australiană Qantas a vândut în 10 minute toate biletele pentru zborul către nicăieri

Compania aeriană Qantas a vândut, joi, în numai 10 minute, toate locurile pentru un ''zbor către nicăieri''. Pe 10 octombrie vor fi survolate unele dintre principalele atracţii turistice ale Australiei. O modalitate prin care compania încearcă să compenseze din pierderile provocate de restricţiile de călătorie în contextul pandemiei de COVID-19, relatează agenţia EFE, preluată de agerpres.ro.

Acest zbor, care va fi efectuat cu un avion Boeing 787 ce va decola de la Sydney, va survola muntele de granit roşu Uluru, insulele Whitsundays şi Marea Barieră de Corali. Avionul va ateriza tot la Sydney după şapte ore de călătorie.

Biletele, cu preţuri cuprinse între 572 şi 2.754 de dolari (486 - 2.341 de euro), s-au vândut în zece minute, acest zbor fiind ''probabil cel mai rapid vândut în istoria Qantas'', potrivit unui reprezentant al companiei.

Din luna noiembrie vor fi reluate zborurile de agrement de 12 ore deasupra Antarcticii, efectuate tot cu avioane Boeing 787.

În urma restrângerii activităţii din cauza restricţiilor antiepidemice, compania Qantas a anunţat în luna iunie reducerea a circa 6.000 de posturi în cadrul unui program de restructurare.

Alte 2.500 de posturi ar putea fi diminuate în urma externalizării serviciilor la sol.

Printre alte modalităţi de creştere a încasărilor, Qantas a scos la vânzare obiectele care în mod normal sunt făcute cadou pasagerilor de la clasa business, inclusiv 10.000 de seturi de pijamale, care s-au vândut în câteva ore.

De asemenea, doritorii pot să achiziţioneze, pentru 25 de dolari, pachetele de cadouri oferite pasagerilor de la clasa business, care conţin cremă de mâini, pliculeţe de ceai, biscuiţi cu ciocolată şi alune, printre altele.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră