Israelul anunță că ORICE PERSOANĂ ajunge pe teritoriul său intră automat în carantină 14 zile. Presiuni americane?

09 Mar 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Israelul anunță că ORICE PERSOANĂ ajunge pe teritoriul său intră automat în carantină 14 zile. Presiuni americane?

Și Israelul a ajuns în punctul de a lua decizii fără precedent, cu impact puternic asupra economiei sale. căci lovesc direct în turism. Toate persoanele care ajung în Israel vor fi obligate să intre în carantină timp de 14 zile, a anunțat luni premierul Benjamin Netanyahu, citat de Times of Israel.

„După o zi de discuții dificile, am luat o decizie – toți cei care vin în Israel din străinătate vor fi plasați în izolare pentru 14 zile”, a transmis Netanyahu printr-un video postat pe contul său de Twitter.

Ministrul de Interne, Aryeh Deri, a spus că măsura intră în vigoare imediat pentru toți israelienii care se întorc în țară, iar pentru cetățenii străini va intra în vigoare începând de joi.

Times of Israel scrie că mii de zboruri vor fi anulate.

Presa israeliană scrie că decizia Israelului de a trimite în carantină orice persoană vine în Israel din străinătate este luată doar pentru a justifica izolarea celor care vin din Statele Unite.

Canalul 13 de televiziune afirmă că vicepreședintele american Mike Pence a făcut presiuni asupra premierului israelian Benjamin Netanyahu să decidă trimiterea în carantină a tuturor celor care vin din străinătate, nu doar a celor care vin din America, căci acest lucru ar trebui să facă parte dintr-o acțiune care afectează întreaga lume.

Pence ar fi spus că înțelege poziția Israelului, dar că o decizie care ar fi vizat doar Statele Unite, în condițiile în care nicio altă țară nu a făcut ceva similar - ar fi foarte prost percepută de americani.

Măsura carantinei li se va aplica tuturor persoanelor care sosesc în puncte vamale israeliene. Cetăţenii străini care vor să intre în Israel vor fi întrebaţi dacă au spaţiu pentru a sta în carantină 14 zile. În cazul în care nu pot demonstra că au la dispoziţie spaţii de carantină în Israel, străinii vor fi repatriaţi, a comunicat Ministerul israelian al Sănătăţii, conform cotidianului Times of Israel.

Potrivit estimărilor Ministerului israelian al Finanţelor, impactul financiar al măsurilor de carantină va fi de 4,9 miliarde de shekeli (1,4 miliarde de dolari), informează Channel 12.

Autorităţile israeliene au anunţat luni încă trei cazuri de infectare cu noul coronavirus, astfel că numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 42.

Reprezentanții companiei naționale El Al au declarat pentru Channel 12 că le recomandă israelienilor să revină rapid din străinătate, pentru că numeroase rute vor fi închise în curând.

Compania Arkia trimite în concediu fără plată 180 de angajați și va anula majoritatea itinerariilor internaționale până la noi ordine.

Avi Nakash, unul dintre principalii acționari ai companiei, a declarat pentru Channel 12 că este o lovitură mortală, că nu mai există aviație israeliană. Nu mai există nici Arkia, nici El Al, nici Israir.

Compania Israir va anula la rândul ei majoritatea, dacă nu totalitatea legăturilor internaționale în următoarea săptămână.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră