Compania israeliană El Al Airlines a suspendat toate operațiunile până la noi ordine

03 Iul 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Compania israeliană El Al Airlines a suspendat toate operațiunile până la noi ordine

Compania El Al Israel Airlines a anulat toate zborurile și a suspendat operațiunile până la o notificare suplimentară. Anunțul vine după ce a acumulat pierderi masive în prima jumătate a anului 2020 și după ce piloții companiilor aeriene au refuzat să zboare în plină criză a locurilor de muncă din domeniu, provocată de pandemia de coronavirus.

Criza la El Al Airlines s-a agravat după ce compania a trimis tot personalul navigant, inclusiv 110 piloți, în concediu fără plată. El Al trimisese deja peste 90% dintre angajați în concediu fără plată în martie, la începutul crizei COVID-19, scrie Globes.

În ultimele zile, El Al a suspendat toate zborurile cargo și foarte puținele zboruri de pasageri care mai rămăseseră active, afirmând că piloții refuză să zboare.

Compania aeriană are o flotă de 45 de aeronave, 24 de Boeing 737, 6 Boeing 777 și 15 Boeing 787, potrivit Anima News.

În Spania, compania aeriană zboară către Madrid, Barcelona și Malaga. CEO-ul El Al, Gonen Usiskhin, a comandat tuturor avioanelor companiei să se întoarcă în Israel. El Al intenționa să opereze zboruri spre Paris marți seară și miercuri la New York înainte de anunțarea anulărilor.

Comitetul angajaților verifică acum legalitatea deciziei luate de conducerea companiei.

Anterior deciziei, comitetul piloților El Al a avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor Miri Regev, după care a transmis următorul comunicat: ”Ministrul a afirmat că publicul israelian vede El Al ca o companie națională și de aceea Guvernul nu o va lăsa să se prăbușească. Ministrul și-a exprimat totala apreciere pentru piloți”.

 

Alte stiri din Business

Ultima oră