Cea mai nouă atracţie turistică din New York în care s-au investit 40 milioane de dolari (VIDEO)

12 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cea mai nouă atracţie turistică din New York în care s-au investit 40 milioane de dolari (VIDEO) Galerie foto (2)

Cea mai nouă atracţie turistică din New York le oferă vizitatorilor o escapadă internaţională: o expoziţie-instalaţie de 40 milioane de dolari în care pot fi văzute 50 de ţări în miniatură. Este un fel de "Călătoriile lui Gulliver", varianta modernă, relatează gmanetwork.com.

După patru ani cât a durat realizarea instalaţiei, Poarta lui Gulliver a fost deschisă pentru previzualizare chiar lângă Times Square şi speră să atragă milioane de vizitatori pe an, dornici să vadă lumea liliputană creată de artişti din întreaga lume.  

 

 

Unde altundeva ai putea vedea la un loc Mecca, Taj Mahal, Canalul Panama, Beatleşii plimbându-se pe Abbey Road?  Să nu mai vorbim despre Oraşul Interzis din China, statuia gigantică a lui Isus din Brazilia sau vechiul oraş al Ierusalimului.

Există un aeroport interactiv, cu avioane care decolează şi aterizează, trenuri în miniatură, piste, 10.000 de vehicule și o gondolă care alunecă de-a lungul Marelui Canal din Veneția.

Manhattan-ul este prezentat în detalii uimitoare: locuri celebre, alături de paramedici aflaţi la locul unui accident, familii relaxându-se în spatele ferestrelor de apartament și un magazin Louis Vuitton.

La Londra, vizitatorii pot asculta Adele, The Clash sau Beatles în concerte în aer liber, proiectate pe un ecran de televizor, cu jocuri de lumini și terenurile trepidând sub mulţimea în miniatură care se distrează.

 

 

"Este abia începutul", a declarat co-fondatorul Michael Langer pentru AFP, arătând că s-a inspirat din Miniatur Wunderland din Germania.

"Echipa noastră este pregătită să creeze noi regiuni şi să adauge şi alte ţări. Mai sunt multe în pregătire", a spus Langer. Contra unei sume de 44 de dolari, vizitatorii pot primi o imagine 3D în care apar alături de cele 10.000 de minifigurine aflate în expoziţie.

Lumea liliputană este creaţia unor artizani din toată lumea. Echipe din New York, Argentina, Ierusalim, Beijing, Italia şi Sankt Petersburg şi-au modelat regiunile în care trăiesc. Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc la 9 mai. 
 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră