Uitaţi frunza lui Udrea! Ce tip de turism promovează ministrul Dobre la Euronews (VIDEO)

13 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Uitaţi frunza lui Udrea! Ce tip de turism promovează ministrul Dobre la Euronews (VIDEO)

Ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, a declarat pentru Euronews că turismul balnear are un trend ascendent în România şi, ca atare, va dezvolta şi promova acest tip de turism, alături de celelalte, la târgurile de profil. 

“În primul rând, avem foarte multe de oferit în domeniul turismului balnear deoarece s-au făcut foarte multe investiţii private în acest sector. În urma acestor investiţii, calitatea serviciilor a început să crească în ultimii ani. Începând din acest moment, vom începe şi vom dezvolta dialogul cu companii de asigurări din Germania. Vom continua să dezvoltăm şi să promovăm turismul balnear şi alte tipuri de turism la târgurile la care vom participa”, a declarat ministrul Dobre, prezent la cel mai mare târg de turism din lume, ITB Berlin, organizat în perioada 8-12 martie.

 

 

La acest târg, Ministerul Turismului a lansat oficial aplicația ”Explore RO”, pentru a promova România ca destinație turistică în lume. Aplicația ”Explore RO”, disponibilă în limba engleză, reprezintă un ghid turistic al României, în variantă electronică, al cărei conținut este semnat de Ministerul Turismului și oferă utilizatorilor săi informații variate despre destinațiile turistice, resursele naturale și antropice, atracțiile și evenimentele din România. 

Conform Ministerului Turismului ”Explore RO” este disponibilă pentru platformele iOS și Android și este furnizată în mod gratuit de către compania sibiană Eventya, cu care a fost încheiat, în luna decembrie 2016, un acord de parteneriat. În ceea ce privește infrastructura tehnică a ghidului turistic mobil al României, acesta a fost construit pe o platformă care rulează pe un sistem cloud, ce permite interconectarea cu alte site-uri web și aplicații turistice, prin utilizarea de APIs specifici, fiind posibilă transmiterea și generarea automată de conținut.

Aplicația va fi actualizată permanent, în următoarea perioadă fiind dezvoltate variante ale acesteia și în alte limbi de circulație internațională.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră