Statul va da 10.000 de euro primă celor care îşi cumpără maşini electrice

14 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Statul va da 10.000 de euro primă celor care îşi cumpără maşini electrice

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a anunţat că Guvernul vrea să dubleze prima de stat acordată persoanelor care îşi achiziţionează maşini electrice prin programul "Rabla Plus".

"Rabla plus (...) vreau să vă spun că vrem să dublăm prima pentru achiziția de mașini electrice. Dacă anul trecut au fost 5.000 de euro, anul acesta va fi o primă de 10.000 de euro pentru cei care vor să cumpere automobile electrice", a declarat marţi Daniel Constantin, la Sibiu,  conform agerpres.ro

Cât priveşte programul Rabla Clasic, valoarea primei de casare pentru Programul 'Rabla' va rămâne, în 2017, de 6.500 de lei, iar din acest an se vor introduce praguri maxime de emisii de CO2 ale autovehiculelor pentru achiziția cărora se poate obține prima de casare, plecând de la 130 g/CO2/km în anul 2017 până la o valoare de maxim 95 g/CO2/km în anul 2019, se arată în Ghidul de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național supus, începând de luni, dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Mediului.

Conform documentului, la prima de casare de bază se poate adăuga, în 2017, un ecobonus de 1.500 lei la achiziționarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcționare mixt.

Pentru anul 2018, valoarea ecobonusului este similară, însă numai pentru cazul în care este cumpărată o mașină nouă echipată cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g CO2/km în regim de funcționare mixt.

Nu în ultimul rând, la achiziționarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 95 grame de CO2/km în regim de funcționare mixt, se va acorda, în 2019, un ecobonus în cuantum tot de 1.500 de lei.

Pe de altă parte, în cazul achiziției unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid, valoarea ecobonusului va fi de 2.500 de lei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră