Impozitul pe maşină, calculat şi în funcţie de emisiile de CO2

03 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Impozitul pe maşină, calculat şi în funcţie de emisiile de CO2

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat vineri că Ministerul Finanţelor analizează schimbarea modului de calculare a impozitului pe maşină, acesta urmând să se raporteze nu numai la capacitatea cilindrică, ci şi la emisiile de CO2 ale autoturismelor.

"Există o discuție dacă nu ar trebui ca acest impozit să ia în calcul și norma de poluare și emisiile de CO2. Asta e discuția, nu neapărat că ar crește sau ar scădea. Astea sunt lucruri care se vor analiza în perioada următoare. Dacă se va ajunge la o concluzie, o vor prezenta dânșii", a declarat Daniel Constantin, după o întâlnire a liderilor coaliţiei, conform agerpres.ro

Ministrul Mediului a mai spus că în locul timbrului de mediu nu va fi introdusă o altă taxă, ci nişte ecovignete, autorităţile locale fiind cele care vor decide în perioada următoare dacă vor introduce sau nu taxe pentru maşini, în funcţie de gradul de poluare. 

"În perioada imediat următoare, vom pregăti legislația să introducem acel certificat de calitate a aerului, acele vignete de care s-a vorbit în această perioadă, care vor avea un cost redus. Acele vignete vor fi, dacă vreți, o analiză a autoturismelor care vor circula, în funcția de gradul de poluare", a precizat Daniel Constantin.

El a mai spus că eco-vignetele vor fi eliberate când se face inspecția periodică a maşinii.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră