Șoferii pot prezenta poliţa de asigurare auto RCA şi în format digital

11 Sep 2020 | scris de A.V.
Șoferii pot prezenta poliţa de asigurare auto RCA şi în format digital

Conducătorii auto pot prezenta poliţa de asigurare auto RCA şi în format digital, după ce Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a publicat în Monitorul Oficial modificarea normelor în domeniu.

Până acum şoferii erau amendaţi dacă nu aveau asigurarea tipărită, deşi o plătiseră şi o deţineau, de exemplu, pe telefonul mobil.

Sancţiunile erau de 1.000 de lei şi riscau inclusiv imobilizarea autoturismului.

De astăzi, însă, verificarea se face online, gratuit, în baza naţională de date, a explicat pentru RRA Sorin Greceanu, directorul general al Biroului Asiguratorilor Auto din România.

”Ca să evităm sancționare unor deținători de polițe RCA care nu o au la ei, în trafic, pe suport hârtie, se poate apela și la alte două mijloace complementare: pe suport digital, pe un telefon pe care să se vadă polița cu perioada de valabilitate și dacă, să spunem, nici acest lucru nu e posibil, există încă o plasă de siguranță, verificarea în baza de date. E absolut gratuită această verificare și se face în baza numărului de înmatriculare și răspunsul este de ordinul secundelor”, a declarat Sorin Greceanu.

Pentru şoferii care ies din ţară şi circulă pe teritoriul UE se recomandă, totuşi, să deţină şi varianta tipărită. Aceasta este, de altfel, obligatorie în afara spaţiului comunitar.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră