România și Serbia vor să construiască o autostradă. Primul pas a fost făcut

02 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
România și Serbia vor să construiască o autostradă. Primul pas a fost făcut

Guvernul a aprobat miercuri un Memorandum privind negocierea și semnarea unui Protocol de cooperare între Guvernul României și cel al Serbiei pentru construirea unui drum de mare viteză.

Autostrada Timișoara – Vârșeț – Pančevo ar urma să conecteze coridorul rutier cu modurile de cale ferată care tranzitează România și cu modul fluvial care trece prin Ungaria, Serbia și România, respectiv Dunărea. 

Cele două state vor colabora pentru punerea în aplicare a studiului de fezabilitate privind planificarea și proiectarea noii autostrăzi.

Potrivit Protocolului promovat de Ministerul Transporturilor, cele două Guverne vor colabora pentru susținerea diplomatică și financiară a construcției autostrăzii Timișoara – Vârșeț – Pančevo până în anul 2025, conform rezultatelor studiilor de fezabilitate. 

Execuția lucrărilor pentru sectorul de drum Timișoara – Moravița este cuprinsă în Strategia de implementare a Master Planului General de Transport al României, în prima perioadă de finanțare 2014-2020, cu 29,5 milioane euro fără TVA.

"Asigurarea unei infrastructuri care să susțină fluxul tot mai mare de persoane și de bunuri între România și Serbia este o necesitate, în condițiile în care rețeaua de transport actuală este insuficient dezvoltată pentru nevoile curente ale zonei de frontieră", precizează Guvernul într-un comunicat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră